Тематична конференція «Художньо-естетичні пошуки Юрія Клена»

Тематична конференція «Художньо-естетичні пошуки Юрія Клена»

У межах щорічної студентської наукової конференції на факультеті української філології та журналістики відбулася тематична конференція «Художньо-естетичні пошуки Юрія Клена» за участю студентів 4 курсу. У такому форматі вдалося гармонійно поєднати навчальне заняття з історії української літератури та принагідно вшанувати світлу пам’ять відомого українського поета-емігранта Освальда Бургардта (Юрія Клена). Цьогоріч літературно-мистецька спільнота всього світу святкує 130-у річницю з дня народження цього митця-неокласика.

Студенткам-четвертокурсницям Марії Желізник, Каріні Бурсі, Анастасії Бучковській, Ірині Греньків, Тетяні Мельничук, Діані Цегельник, Аліні Довгій вдалося охопити своїми напрацюваннями широкий спектр мало досліджених досі фактів про Юрія Клена та окреслити нове тло для майбутньої плідної пошукової роботи.

У ролі наукових керівників участь в обговоренні взяли викладачі кафедри історії української літератури Олег Рарицький та Тетяна Джурбій, котрі спільно з магістрантками Дар’єю Бановською, Юлією Типусяк, Лілією Писаренко активно дискутували щодо окреслених проблем.

Чудовим доповненням і можливістю побачити наочно творчий доробок Освальда Бургардта стала виставка літературно-критичного матеріалу, підготовлена бібліографами, та мультимедійні відеопрезентації до доповідей.

Такий чудовий неодноразовий досвід активної співпраці колективу факультету української філології та журналістики мотивує досягати нових здобутків та крокувати тільки вперед!

Аліна Довга, студентка 4 курсу факультету української філології та журналістики