DigEco – зустріч у Таджикистані

DigEco – зустріч у Таджикистані

З 30 вересня до 06 жовтня 2021 року проходила перша зустріч у Республіці Таджикистан у межах проєкту Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану(DigEco) 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.

Відповідно до плану роботи було передбачено цілу низку важливих заходів у провідних університетах Таджикистану: Таджицький технічний університет імені М.С. Осімі та Таджицький державний фінансово-економічний університет .

Серед заходів, у яких брали участь усі члени консорціуму, були звіти за результатами першого року проєкту DigEco, пілотні заняття для студентів таджицьких університетів як від українських, так і партнерів із Європейського Союзу. Загалом консорціум у Таджикистані був представлений такими українськими партнерами, як: Приазовський державний технічний університет, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, Громадська організація Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія М-Мастер», а також Університет прикладних наук Гамбург (Німеччина), Університет Морібор (Словенія).

Представниками від нашого університету були кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови, керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова (менеджер проєкту); доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства Наталія Мазур (керівник робочої групи: контроль контенту розроблених навчальних курсів та якості виконання робіт за проєктом); кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки підприємства Оксана Кушнір (проєктна документація, звітність та візуальна презентація результатів).

На засіданні консорціуму Тетяна Сторчова виступила зі звітом за результатами першого проєктного року на тему «DigEco & KPNU: the way to success», Наталія Мазур провела лекцію з навчальної дисципліни Digital Literacy на тему «Trading platforms and basics of secure digital payments», Оксана Кушнір провела лекцію з навчальної дисципліни Big Data Analytics and business intelligence на тему «Analytics methods: clustering».

Усі учасники зустрічі мали унікальну можливість обмінюватись досвідом також із європейськими партнерами: Prof. Dr. Marina TropmannFrick (Німеччина) та Prof. Dr. Bostjan Brumen (Словенія), які спільно з іншими європейськими колегами відповідно до плану проєкту відвідають наш університет та проводитимуть навчання студентів за проєктними освітніми програмами.

Нам пощастило відвідати Посольство України в Республіці Таджикистан та зустрітися із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Таджикистан Василем Серватюком, завітати до Міністерства освіти та науки Республіки Таджикистан і зустрітися з першим заступником Міністра освіти і науки Республіки Таджикистан Саломійоном Муаммаддовуд Каюм.

У межах поїздки було підписано декілька міжнародних угод про співпрацю з таджицькими університетами та налагоджено перспективні напрями співпраці з українськими партнерами.

Відділ міжнародних звязків