Конкурс декламування конфесійних творів Митрополита Іларіона «Для дітей і про дітей»

Конкурс декламування конфесійних творів Митрополита Іларіона «Для дітей і про дітей»

18 жовтня факультет української філології та журналістики розпочав цикл заходів до 140-річчя від Дня народження видатного українця та першого ректора Камʼянець-Подільського вишу Івана Огієнка.

З ініціативи кафедри української мови за сприяння профкому студентів, аспірантів та докторантів К-ПНУ було проведено конкурс декламування конфесійних творів Митрополита Іларіона «Для дітей і про дітей». Захід проходив у змішаному форматі, студенти обирали зручний для себе спосіб участі: відео або виступ в аудиторії.

Захід розпочали з інсценізації-перфомансу містерії «Народження Людини. Добро і Зло на Світі». Присутні переглядали цікаві відео- та фотоматеріали про Івана Огієнка. Учасники й гості мали змогу почерпнути інформацію про життя та діяльність видатного українця, поринути у світ його релігійно-художньої творчості.

З-поміж шістнадцяти учасників шляхом демократичного голосування визначили чотирьох фаворитів: третє місце здобула студентка групи FUkr1-B19 Богдана Гудайтес, друге місце – Анастасія Нінадовська (Ua1-B21), переможцем стала Валерія Доннікова (FUkr1-B20); перше місце у відеоконкурсі посіла магістрантка першого року навчання  Марія  Коваленко з поезією «Глаголе Вишній, Рідна Мово».

Дар’я Бановська, магістрантка 2 курсу факультету української філології та журналістики