Вийшов друком дев’ятий випуск наукового збірника «Проблеми історії країн Центральної та Східної Європи»

Вийшов друком дев’ятий випуск наукового збірника «Проблеми історії країн Центральної та Східної Європи»

Вийшов друком дев’ятий випуск наукового збірника «Проблеми історії країн Центральної та Східної Європи», присвячений 70-річному ювілею члена редколегії, члена-кореспондента НАН України Степана Віднянського.

До збірника увійшли статті провідних вітчизняних та зарубіжних істориків, наукові зацікавлення яких пов’язані із дослідженням історії країн Центральної та Східної Європи і ролі й місця України у розвитку даного регіону. Подано статті двадцяти чотирьох авторів із Кам’янця-Подільського, Києва, Ужгорода, Вінниці, Тернополя, Хмельницького. Серед них – доктори історичних наук Лев Баженов, Володимир Газін, Олександр Головко, Олександр Завальнюк, Олександр Криськов, Андрій Мартинов, Валерій Степанков.

Об’ємний блок «Вшановуючи ювіляра» містить біографічні та історіографічні розвідки учнів та колег Степана Віднянського з фахової тематики. Представлені традиційні хронологічні та джерелезнавчо-історіографічна рубрики. У збірнику також опубліковані рецензія на монографію Миколи Вегеша та Степана Віднянського, спогади Олександра Головка про відомого політика Анатолія Матвієнка, а також некролог про Ігора Скочиляса.

Пресцентр