Відбувся англомовний захід, присвячений 140-річчю від дня народження першого ректора К-ПНУ

Відбувся англомовний захід, присвячений 140-річчю від дня народження першого ректора К-ПНУ

Низка подій, присвячених 140-річчю від дня народження першого ректора Кам’янець-Подільського національного університету – Івана Огієнка, поповнюється науковими заходами 03 листопада факультет іноземної філології, зокрема декан, кандидат філологічних наук, доцент Алла Хоптяр, завідувач кафедри іноземних мов, кандидат педагогічних наук, доцент Анастасія Трофименко і кандидат філологічних наук, старший викладач Аліна Крук, провели англомовний захід вшанування пам’яті «витязя духу» та його спадку.

Студенти факультету української філології та журналістики, які радо взяли участь у події, обговорили всі сфери діяльності славетного науковця, представивши його не тільки як ректора, а й поета, драматурга, історика, лінгвіста, церковного, політичного та громадського діяча.

Презентовані матеріали змусили присутніх знову і знову захоплюватися, пишатися і надихатися великомученицькою постаттю Івана Огієнка. Це був надзвичайно важливий урок патріотизму, любові до рідної альма-матер і, звичайно, чудова практика застосування іноземної мови в науковій діяльності. Студенти збагатили свій англомовний «словник», вдало поєднавши це з фаховою зацікавленістю та пошануванням культової в історії України особистості.

За інформацією факультету іноземної філології