Завершилась педагогічна асистентська практика для магістрантів спеціальностей 0.14 Середня освіта (за предметними спеціальностями)

Завершилась педагогічна асистентська практика для магістрантів спеціальностей 0.14 Середня освіта (за предметними спеціальностями)

Практична підготовка здобувачів вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – обов’язковий освітній компонент освітніх (освітньо-професійних/освітньо-наукових) програм підготовки фахівців університету. Мета практики – оволодіння здобувачами вищої освіти сучасними технологіями, формами організації та інструментами праці в галузі їх майбутньої професії, формування та розвитку в них професійних умінь та навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Нещодавно завершилася виробнича «Педагогічна асистентська практика» для здобувачів вищої освіти ІІ курсу навчання  ступеня вищої освіти «магістр» галузі знань 01 Освіта/Педагогіка спеціальностей 0.14 Середня освіта (за предметними спеціальностями), яка тривала 3-4 тижні відповідно до навчальних планів.

Виробнича «Педагогічна асистентська практика» зорієнтована на досягнення здобувачами вищої освіти високого рівня знань фахових дисциплін, набуття практичних навичок та досвіду викладацької роботи, необхідних для викладання дисциплін за профілем відповідної спеціальності, поглиблення та закріплення навичок науково- педагогічної та дослідницької діяльності.

Водночас виробнича «Педагогічна асистентська практика» є логічним завершенням професійної підготовки викладача, сприяє удосконаленню всієї системи методичної підготовки, розвитку індивідуальних творчих здібностей майбутніх фахівців, формуванню особистого стилю викладання, об’єктивній оцінці своїх можливостей, застосуванню різноманітних методів та прийомів навчання, сучасних педагогічних технологій.

З огляду на карантинні обмеження та у зв’язку із запровадженням в університеті дистанційного навчання для здобувачів денної та заочної форм здобуття вищої освіти захист звітних матеріалів виробничої «Педагогічної асистентської практики» та підсумкові конференції за результатами практики  проходив за допомогою онлайнових платформ (Moodle, Zoom, GoogleMeet та ін.).

Результати практик презентовані на сторінках випускових кафедр на платформі MOODLE. Загальні результати моніторингу підсумків «Педагогічної асистентської практики» здобувачів вищої освіти денної та заочної форм здобуття вищої освіти засвідчили належний рівень її проходження.

« of 19 »

Людмила Римар, завідувач практики університету