Перші зустрічі в межах проєкту «Мовно-літературна кав’ярня»

Перші зустрічі в межах проєкту «Мовно-літературна кав’ярня»

16 листопада на платформі Zoom відбувся захід у межах проєкту «Мовно-літературна кав’ярня». За ініціативи кафедри теорії та методик початкової освіти в К-ПНУ розпочати цикл зустрічей із сучасними українськими письменниками дитячої літератури. Гостею першої зустрічі була українська письменниця, казкарка, журналістка, член Національної Спілки письменників України Зірка Мензатюк.

У заході взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності Початкова освіта Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, долучилися також учителі початкових класів Хмельниччини і Чернівеччини, науковці й усі охочі.

У теплій і затишній «кав’ярні» Зірка Захарівна згадала перші кроки в написанні творів, продемонструвала свої книги та виокремила чинники заохочення сучасних дітей молодшого шкільного віку до читання художньої літератури. Письменниця відповіла на низку запитань, які цікавили учасників зустрічі.

Продовжила зустріч авторка підручників і хрестоматій із читання для початкової школи Наталія Богданець-Білоскаленко, яка з любов’ю та повагою до письменниці проаналізувала твори Зірки Мензатюк у підручнику «Літературне читання» для початкової школи.

Дякуємо всім учасникам за активність і душевність!

Бажаємо Зірці Мензатюк міцного здоровʼя, невичерпної наснаги та творчих задумів у написанні прекрасних творів для дітей!

Запрошуємо на наступну зустріч, яка відбудеться 18 листопада 2021 року о 1330 на платформі Google Meet. Гостем «Мовно-літературної кав’ярні» буде український дитячий письменник, художник-ілюстратор, редактор Дмитро Кузьменко (псевдонім Кузько Кузякін).

Стежте за новинами!

Кафедра теорії та методик початкової освіти