«Народові Читання» – проєкт, що об’єднує

«Народові Читання» – проєкт, що об’єднує

У вересні 2021 року відбулися Х «Народові Читання» – щорічна акція, яка об’єднує людей під час спільного прочитання художніх творів. За традицією здобувачі вищої освіти К-ПНУ спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література польська) стали учасниками проєкту, що реалізується під егідою президента Республіки Польщі Анжея Дуди. Цьогоріч до акції долучилися й науково-педагогічні працівники кафедри слов’янської філології та загального мовознавства К-ПНУ, зокрема завідувач кафедри Наталія Стахнюк, асистент, викладач кафедри Вікторія Ринда, доктор гуманітарних наук з історії, доцент кафедри Барбара Янушкєвіч.

Нещодавно до університету Огієнка надійшов лист від Канцелярії президента Республіки Польщі з подякою за участь проєкті. Анжей Дуда підкреслив, що до читання комедії в трьох актах «Моральність пані Дульскої», автором якої є Габріела Запольська, долучилися близько трьох тисяч учасників не лише з Польщі, але й з усього світу.

Президент наголосив: «Канон польської літератури вже вкотре став чинником, що об’єднує. Спільне читання лише підтвердило, що в літературних творах відображені загальнолюдські цінності, тому ми охоче повертаємось до таких праць і отримуємо справжнє задоволення від їх прочитання».

На згадку про участь в акції Анжей Дуда подарував університету примірник книги Габріели Запольської «Моральність пані Дульскої». Ректорат університету висловлює подяку пану президентові за цінний подарунок і висловлює сподівання на подальшу співпрацю в межах проєкту «Народові Читання».

Пресцентр