Книжкова виставка “Іван Огієнко – на ниві служіння українському народові”

Книжкова виставка “Іван Огієнко – на ниві служіння українському народові”

«Доля судила мені немало працювати в таких умовах і на таких посадах, коли моя діяльність не належала тільки мені, –

я працював для цілого українського народу.  Як я працював, – судити не мені…»

Іван Огієнко (митрополит Іларіон)

Іван Огієнко – універсальна і унікальна постать в історії України, надзвичайно обдарована, яка самовіддано і саможертовно керувалася винятково інтересами української нації, служила власному народу. Написані вченим понад півтора тисяч праць стосуються тієї чи іншої української ділянки історії, культури, мовознавства, філософії, історії держави. Його дослідження проблем і самобутності української мови, культури, історії української православної церкви принесли йому ім’я і велич ученого світового масштабу.

З метою вшанування пам’яті видатного українського вченого, мовознавця, державного, громадського та церковного діяча Івана Огієнка (митрополита Іларіона) та з нагоди 140-річчя від дня його народження в читальному залі педагогічного факультету оформлена книжкова виставка «Іван Огієнко – на ниві служіння українському народові», яка діятиме до 31.01.2022 року.

Усі охочі можуть ознайомитися з працями Івана Огієнка та літературою про життєвий і творчий шлях Великого Українця. На виставці представлені документи з фонду читального залу педагогічного факультету. Із каталогом виставки можна ознайомитися за покликанням.

Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки К-ПНУ.

Тамара Сологуб, завідувач сектору читального залу педагогічного факультету