Знання польської мови для участі у програмах міжнародної академічної мобільності

Знання польської мови для участі у програмах міжнародної академічної мобільності

Сьогодні акцентуємо увагу на мові, якою розмовляють понад 50 мільйонів людей у ​​всьому світі, яка є офіційною мовою Польщі та належить до групи західних слов’янських мов.

Республіка Польща, як надійний стратегічний партнер Університету Огієнка, щорічно пропонує для здобувачів вищої освіти різні форми участі у багатьох міжнародних програмах.

Зокрема, йдеться про участь у Східній зимовій школі від Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету, програм від Національної агенції академічних обмінів (NAWA): Стипендійна програма для Полонії ім. ген. Андерса, Стипендійна програма ім. Стефана Банаха тощо.

14 грудня відбулась зустріч представників Університету ім. Яна Длугоша в Ченстохові (УЯД) із представниками К-ПНУ, під час якої, зокрема, йшлося про 3-місячні академічні обміни для студентів нашого вишу з обов’язковою умовою володіння польською мовою. Cтуденти К-ПНУ мають право проходити безкоштовне навчання в УЯД упродовж трьох місяців за відповідною спеціальністю згідно із затвердженим навчальним планом та укладеною угодою про академічну мобільність відповідно до нормативних документів К-ПНУ та УЯД.

Оскільки обов’язковою умовою участі в програмах, пропонованих Республікою Польща, є володіння польською мовою, Університет Огієнка розпочинає безкоштовну мовну підготовку здобувачів К-ПНУ. Заняття проводитиме кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри слов’янської філології та загального мовознавства Наталія Стахнюк .

Для участі у безкоштовних заняттях просимо заповнити анкету за покликанням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNMe8lPv68J6YVKKVTiQKimGx0MFuKhYZl_NzBPzHbafU3qA/viewform.

Реченець – 24 січня 2022 року.

Бажаємо креативних ідей, цікавих мотиваційних листів та нових освітніх наукових звершень!

Відділ міжнародних зв’язків, кафедра слов’янської філології

та загального мовознавства факультету іноземної філології