Відбувся круглий стіл «Наука в сучасному університеті: міф чи реалії?»

Відбувся круглий стіл «Наука в сучасному університеті: міф чи реалії?»

26 січня з ініціативи Наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених К-ПНУ відбувся круглий стіл «Наука в сучасному університеті: міф чи реалії?», присвячений питанню розвінчування міфів та спростовування стереотипів наукової платформи в сучасному університеті.

Під час заходу члени товариства активно обговорювали питання нової академічної культури серед студентства та молодих вчених зокрема, ставили контроверсивні питання (спікер – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук); оптимізації чи формалізації; відмінності інноваційної (компетентнісної), традиційної (інформаційно-репродуктивної) освіти та ролі її дослідницької діяльності в її структурі; рівні реалізації формули «навчання через дослідження».

Мета заходу була зорієнтована на проблемах самовизначення в отриманні “якісної” освіти, що здатна забезпечити конкурентоспроможність у майбутній професії. Розлогість та резонансність дискусій, позитивна та невимушена атмосфера, усе це сприяло колективному пошуку відповідей на актуальні для сучасного студента проблеми.

Ірина Казимір, голова наукового товариства студентів (слухачів),

аспірантів, докторантів і молодих вчених К-ПНУ