Круглий стіл “Розвиток проєктної діяльності К-ПНУ”

Круглий стіл “Розвиток проєктної діяльності К-ПНУ”

ДО УВАГИ науково-педагогічних працівників та здобувачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, зокрема тих, хто:
вже займається проєктною діяльністю на різних рівнях; готовий долучитися та випробувати свій креативно-дослідницький актив; має професійний інтерес до цього інноваційного формату наукової роботи; а також – має скептичне ставлення до проєктної діяльності і хоче утвердитися у правоті/конструктивності своєї позиції

ПРОПОНУЄМО:
взяти участь у роботі Круглого столу, який відбудеться 03 лютого 2022 р. 0 14.15 год., ауд. 208 за ініціативи відділів наукової роботи, міжнародних відносин, фандрайзингу та безпосередньої участі керівників/учасників проєктів, які наразі реалізують проекти чи готують їх до участі у конкурсах, а також членів Наукової ради К-ПНУ та Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених. У разі неможливості очної участі скористайтеся можливістю долучитися до роботи в онлайн-режимі за покликанням.

У межах цієї дискусійної платформи будуть запропоновані для обговорення концептуальні та програмні позиції щодо можливостей розвитку проєктної діяльності задля: підвищення конкурентоспроможності Університету на ринку освітніх послуг, збільшення фінансової підтримки його діяльності.

З метою забезпечення продуктивності роботи Круглого столу, конструктивності співпраці його учасників передбачаємо попереднє ознайомлення з базовими позиціями підходу до моніторингу наукового середовища на предмет дослідницьких пріоритетів його суб’єктів та готовності долучитися до проєктної роботи як на етапі власне дослідницької роботи, так і широкої практичної імплементації її результатів.

Задля цього планується проведення загально університетського конкурсу наукових проєктів у форматі, розробленому відділами, які безпосередньо (на рівні менеджменту) опікуються  цією сферою діяльності.

Очікуємо, що ознайомлення із запропонованим підходом до фундаменталізації та розширення проєктної діяльності Університету, самовизначення кожного у його контексті дасть можливість:

  • вивчити та проаналізувати актуальні позиції реальних та потенційних учасників проектів;
  • максимально використати ідеї, підходи наукової спільноти Університету у виробленні консолідованого підходу до активізації цієї поки що інноваційної та неструктурованої сфери діяльності;
  • забезпечити необхідний рівень суб’єктності кожного на шляху до розбудови дієвої системи підтримки наукових проєктів, відповідно – масової участі в них.

Науковий відділ