Зимова школа соціального лідерства – 2022 Hack your career: знайди свій шлях у соціальній сфері

Зимова школа соціального лідерства – 2022 Hack your career: знайди свій шлях у соціальній сфері

Упродовж 21-25 січня 2022 року здобувачка вищої освіти 4 курсу, спеціальності «Соціальне забезпечення» Діана Тетеря була учасницею Зимової школи соціального лідерства-2022. Діана виборола перемогу серед 35 претендентів на участь та стала однією із 20 переможців конкурсного відбору з 14 університетів різних регіонів України.

Організаторами проєкту були: кафедра соціальної реабілітації та соціальної педагогіки факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка у партнерстві з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні (FES-Ukraine).

Двадцять соціально активних студентів і лідерів молодіжних ініціатив зібралися в Карпатах аби шукати і знаходити: сенси, зміст, шлях, інструменти … і себе в соціальній сфері. По завершенні навчання Діана отримала сертифікат учасника освітнього проєкту «Зимової школи соціального лідерства-2022» Hack your career: знайди свій шлях у соціальній сфері (обсяг програми – 44 год).

Ось як студентка описує свої враження від участі:

«Чи є вершини, які неможливо підкорити? Неможливість – це можливість, яку ти ще поки не зрозумів. За час перебування в зимовій школі соціального лідерства я зловила себе на думці, що в дитинстві ми всі добре знаємо, хто ми й чого хочемо від життя, ми маємо мрії та цілі, в реалізацію яких щиро віримо. БЕЗ ЖОДНИХ СУМНІВІВ: У ДИТИНСТВІ НЕМАЄ СЛОВА «НЕМОЖЛИВО».

Навколишній шум: “Що це неможливо, повільно вростає під шкіру”. Підростаючи, ми все більше починаємо зраджувати своїй мрії. Усе більше віддаляємося, починаємо бігати від неї. Пригнічуємо свої справжні бажання. Але чому? Задля чого?

У тебе є життя, а це вже є твоя можливість все змінити. Етап усвідомлення “Хто я ?” ми ніяк не оминемо. На шляху усвідомлення ми можемо помилятися. І це класно, бо помилка – це можливість змінити те, чого раніше ти ще не знав. Помиляючись, ми починаємо розуміти, “чого ми дійсно хочемо чи не хочемо”, “як з нами можна поводитися, а як ні”.

Не забувайте: обираючи професію, Ви обираєте стиль життя, а не просто спосіб заробітку. Яким буде Ваше життя, залежить лише від Вас! Не від мами й тата, брата чи сестри та навіть не від учительки. Вони дають фундамент і матеріали для побудови вашого будинку, тобто себе. А от яким буде цей будинок, залежить лише від Вас! Ви можете змінити матеріали на ще краще та спроєктувати нову версію себе. Саме завдяки спікерам школи, я ще дужче повірила у свої сили. Тому моя мрія стала ціллю. Я знаю, що не дарма докладаю зусиль.

Щоб отримати сертифікат, нам потрібно було захистити свій кар’єрний план, а він в мене – вогонь, в принципі як і я сама!

Безмежно вдячна нашій кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи. Це неймовірне відчуття коли ти розумієш, що не дарма пройшли 4 роки навчання, вони були прекрасні!»

 

Наталія Гевчук, кандидат педагогічних наук, доцент, старший викладач кафедри

соціальної педагогіки та соціальної роботи

Діана Тетеря, здобувачка вищої освіти 4 курсу, спеціальності 232 Соціальне забезпечення