Робота з архівними джерелами: цікаво, пізнавально, корисно

Робота з архівними джерелами: цікаво, пізнавально, корисно

Важливим аспектом освітнього процесу будь-якого закладу вищої освіти є практичний складник, зокрема залучення фахівців-практиків до роботи зі студентами. Цей важливий компонент потрібно враховувати не лише під час проходження відповідних виробничих практик, але й безпосередньо під час проведення занять.

Серед тих, хто намагається реалізовувати такі тенденції, – доктор історичних наук, професор кафедри історії України Олександр Комарніцький, який забезпечує викладання навчальних дисциплін: Студіювання історичних джерел на магістерському рівні (спеціальність 032 Історія та археологія) і Джерелознавство: теорія, методологія, практика – на бакалаврському (014 Середня освіта (Історія) за освітньо-професійною програмою Середня освіта (Історія та правознавство).

Працюючи над темою семінару «Методика опрацювання актових та діловодних історичних документів», Олександр Борисович провів для студентів екскурсію до міського архіву, де висококваліфіковані фахівці-практики ознайомили молодь з історією архіву, його завданнями і функціями, особливостями формування, зберігання та використання архівних документів, системою їх зберігання, основними правилами роботи в архівній установі.

Олександр Комарніцький поділився своїм багатим досвідом щодо опрацюванням архівних джерел і подальшим їх використанням у синтетичних наукових дослідженнях.

Тетяна Сулятицька, кандидат філософських наук, доцент, заступник декана

з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти