Зустріч з учасницею національної стипендіальної програми Словацької Республіки Оксаною Рудь

Зустріч з учасницею національної стипендіальної програми Словацької Республіки Оксаною Рудь

02 лютого в онлайн-режимі було проведено зустріч із магістранткою історичного факультету спеціальності 032 Історія та археологія Оксаною Рудь, яка є учасницею Національної стипендійної програми Словацької Республіки. У межах програми академічної мобільності Оксана зараз навчається на філософському факультеті Католицького університету міста Ружомберок. Зустріч викликала неабияку зацікавленість учасників освітнього процесу. Її учасниками були понад 50 науково-педагогічних працівників і студентів.

Оксана Рудь розповіла, чому вирішила обрати зазначену програму, про свої труднощі, страхи та мрії, окреслила позитиви та проблемні моменти свого навчання у словацькому закладі вищої освіти. Підсумовуючи розповідь, студентка звернулася до молоді рідного Огієнкового університету: навчання за кордоном – це не мрія, а реальність, яку можна втілити у життя, а тому порадила спробувати свої сили.

Зустріч пройшла у неформальній, теплій і доброзичливій атмосфері. Розповідь викликала неабияке зацікавлення в присутніх, про що свідчить більше десятка питань. На зустрічі виступив також науковий керівник Оксани Рудь, доктор історичних наук, професор Олександр Комарніцький, який одночасно є гарантом освітньої програми магістерського рівня спеціальності 032 Історія та археологія. Під його керівництвом студентка виконує магістерську роботу на тему «Словацько-українські відносини на сучасному етапі». Про особливості навчання у словацькому виші розповів заступник декана з міжнародних зв’язків історичного факультету, кандидат історичних наук, доцент Іван Боровець, який у першому семестрі поточного навчального року  брав участь у програмі академічної мобільності в межах стипендійної програми уряду Словацької Республіки. Наукове дослідження проходив в Інституті історії Словацької академії наук в м. Братислава. Іван Іванович став основним натхненником і куратором Оксани Рудь під час вибору  і подальшого проходження навчання за означеною програмою.

Відділ міжнародних зв’язків