Чергове засідання наукової ради К-ПНУ

Чергове засідання наукової ради К-ПНУ

 09 лютого 2022 року в онлайн-режимі відбулося чергове засідання наукової ради університету, у межах якого проректор з наукової роботи професор Світлана Миронова проінформувала  про нормативно-правові та розпорядчі документи у галузі науки. Зокрема, увагу було акцентовано на основних положеннях Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2022 р. Об’єктом більш детального аналізу та перспективних можливостей реалізації були позиції, зафіксовані в 5 та 6 пріоритетах, відповідно: наука, що стимулює соціально-економічного розвитку держави; розвиток інноваційної діяльності університетів.

 Розгляд питання «Про підготовку до конкурсу наукових робіт студентів (результати І туру)» почався з короткого інформування про ситуацію, що склалася,  зокрема повідомлення про кількість наукових робіт студентів – переможців І туру конкурсу з різних факультетів, які підготовлено до участі у наступному. Водночас професор Світлана Миронова зауважила, що передбачається доволі широке представництво нашого університету в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт.

Досить жвавим було обговорення  питання «Проєктна діяльність університету: тенденції, успіхи та проблеми (проміжні результати)», упродовж якого були зазначені  як досягнення, так і проблеми в розвитку цього виду діяльності. Представники факультетів повідомили про реальні напрацювання в цьому аспекті, основну увагу зосередивши на перспективних проектах, над якими будуть працювати дослідницькі групи факультетів.

Вказано на складнощі процесу, необхідність консолідованого підходу до його активізації, зокрема важливості забезпечення системності роботи як  централізованої інформаційно-консультативної підтримки.

Відділ наукової роботи