Працевлаштування випускників університету як предмет обговорення під час зустрічі в проєкті «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

Працевлаштування випускників університету як предмет обговорення під час зустрічі в проєкті «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

10 лютого відбулася чергова онлайнова зустріч учасників проєкту, спікером якої був Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, доцент кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, кандидат історичних наук, доцент.

Під час обговорення увагу акцентували на сучасному стані працевлаштування випускників К-ПНУ як одного із цільових показників діяльності нашого вишу та на підсумках першого моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки України, який було здійснено в співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом України. Як зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет: «Для формування якісної системи освіти необхідно використовувати різні інструменти, одним із яких є моніторинг працевлаштування випускників. Саме завдяки моніторингу маємо можливість аналізувати тенденцію працевлаштування фахівців та скоригувати розподіл бюджетного фінансування між закладами вищої освіти» (http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7261).

Під час зустрічі також ішлося про результати участі у Всеукраїнських олімпіадах К-ПНУ для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти; проведення Днів відкритих дверей; залучення роботодавців до організації освітнього процесу університету; діяльність дорадчого органу вишу «Рада роботодавців»; результати укладання договорів про співпрацю із закладами освіти, підприємствами, установами та організаціями, метою яких є співпраця у сфері науково-методичної, навчальної та профорієнтаційної діяльності, а також підвищення ефективності педагогічної, методичної, виховної роботи та інших видів діяльності.

Крім того, спікер обґрунтував основні аспекти важливості покращення профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню випускників університету серед яких: удосконалення системи залучення до навчання у виші обдарованої молоді; розвиток співпраці з освітніми установами середньої загальної та спеціальної освіти і закладами вищої освіти, органами виконавчої влади, державними центрами зайнятості, молодіжними організаціями; залучення роботодавців до організації освітнього процесу університету.

Продовжуємо реалізацію проєкту. Наступного тижня запланована онлайнова зустріч учасників проєкту з Наталією Коваленко, ученим секретарем, доцентом кафедри української мови, доктором філологічних наук, доцентом.

Навчально-методичний центр
забезпечення якості освіти