Тиждень навчання в межах проєкту з менеджменту інтернаціоналізації: як це було

Тиждень навчання в межах проєкту з менеджменту інтернаціоналізації: як це було

З 7 до 11 лютого відбувся перший етап навчання в межах проєкту «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine)». Це були насичені дні, сповнені новими знайомствами та знаннями. Розклад воркшопів можна переглянути тут.

Спікеркою першого воркшопу була dr. Birgit Barden-Läufer, керівниця міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца. Вона презентувала Університет імені Лейбніца, поділилася своїм досвідом роботи в галузі інтернаціоналізації.

Протягом першої онлайн-зустрічі учасники проєкту мали змогу познайомитися один з одним, попрацювати в командах та обмінятися своїми враженнями.

Наступною спікеркою була dr. Fiona Hunter, керівниця центру інтернаціоналізації вищої освіти Католицького університету Святого Серця (м. Мілан, Італія). Вона розглянула питання інтернаціоналізації вищої освіти, її визначення, цілі, основні ідеї. Учасники задавали питання, обговорювали інтернаціоналізацію своїх університетів, ділилися проблемами та обмірковували шляхи їх вирішення. Онлайн-зустріч відбулася в дуже дружній та теплій атмосфері.

Проєктний менеджмент – це ще одна тема першого воркшопу, яку презентував спікер Leo Goudswaard протягом трьох днів.

Він розповів про проєкти «від А до Я»: основні характеристики, етапи планування, реалізацію, імовірні ризики й труднощі, очікування та результати.

Перед початком першого навчання учасники отримали завдання – заповнити Project Charter, у якому потрібно було коротко описати ідею свого проєкту, його цілі, стейкхолдерів, очікувані результати, можливі ризики та основні етапи реалізації. Протягом воркшопу з Leo Goudswaard учасники проєкту презентували чернетки своїх проєктів, мали змогу обговорити їх та отримати дуже цінні поради щодо їх покращення.

Після завершення воркшопів учасники отримали домашнє завдання та перелік літератури, яку потрібно опрацювати до наступної зустрічі, яка відбудеться 21 березня. Отож, далі буде багато цікавого!

Відділ міжнародних зв’язків