Відзначення Дня єднання в К-ПНУ

Відзначення Дня єднання в К-ПНУ

Для українців, у час, коли існує загроза територіальній цілісності й суверенітету, коли мають місце гібридні загрози та інформаційно-пропагандистський вплив, як ніколи важливо консолідувати свої сили, виявляти власну гідність і рішучість у боротьбі з агресором, пам’ятати про те, що ми єдина нація єдиної держави!

У межах відзначення Дня єднання в К-ПНУ відбувся тематичний патріотичний фотофлешмоб, до якого активно долучилися як здобувачі вищої освіти і науково-педагогічні працівники, так й академічні групи студентів.

« of 15 »

Представники ректорату університету взяли участь в урочистостях до Дня єднання на майдані Відродження, виконавши спільно з громадою Кам’янця-Подільського Державний Гімн України.

 

 

Задля запобігання інформаційно-пропагандистському впливу в К-ПНУ відбулася онлайн-дискусія «Гібридна війна – війна на рівні свідомості». Спікерами заходу були:

– кандидат наук із соціальних комунікацій, медіатренер, доцент кафедри журналістики Оксана Почапська;

– доктор історичних наук, доцент кафедри історії України Володимир Газін;

– кандидат політичних наук, доцент кафедри політології та філософії Вадим Маркітантов.

Розпочала онлайн-дискусію спікерка зустрічі, кандидат наук із соціальних комунікацій, медіатренер, доцент кафедри журналістики Оксана Почапська, яка розповіла про три види поля бою, про генерала Герасимова та про принципи гібридної війни.

Доктор історичних наук, доцент кафедри історії України Володимир Газін апелював до розуміння кожним учасником поняття гібридної війни з позиції історії, а також її складники. Володимир Володимирович зазначив, що гібридна війна Московії колись та Російської імперії зараз – це звичайна її політика. Москва завжди розглядала Україну як територію проведення політичної діяльності, складник Російської імперії. Якщо заглибитися в історію нашої держави, то можна простежити, що після смерті Богдана Хмельницького гібридна війна стала ще більшою, а українське питання обговорювалося за спиною самих українців.

Ще один спікер заходу – кандидат політичних наук, доцент кафедри політології та філософії Вадим Маркітантов поділився міркуваннями про те, як на території України використовують нові методи війни, окреслив принципи поєднання силових та несилових форм. Зі слів доповідача, потрібно розуміти, що країна, яку ми розглядаємо як країна-агресор, не зупиниться в найближчому майбутньому. Її мета – руйнування української державності, руйнування на рівні самосвідомості та рівні забуття минулого.

Під час онлайн-дискусії учасники мали можливість поставити питання спікерам, на які отримали змістовні відповіді. По завершенню зустрічі Оксана Почапська окреслила основні поради, як перестати панікувати.

Пресцентр