Тримаємо стрій: участь К-ПНУ в боротьбі з агресором

Тримаємо стрій: участь К-ПНУ в боротьбі з агресором

Понад два місяці в Україні вирує боротьба за свободу і незалежність, більше шістдесяти днів ми рішуче чинимо опір російським окупантам, доводимо всьому світові, що українці найхоробріші, найсміливіші та найсильніші. Нас єднає любов до рідної землі, бережне ставлення до національної пам’яті, пошанування тисячолітніх традицій українства.

У лавах ЗСУ й Територіальної оборони продовжують стояти чимало науково-педагогічних працівників та випускників К-ПНУ, вони захищають свою землю від зазіхань окупанта.

Викладачі та студенти університету активно доєднується до волонтерського руху: здійснюють гуманітарну підтримку людей, які перебувають у тих регіонах нашої країни, що зазнали нищівного руйнування, допомагають внутрішньо переміщеним особам (на сьогодні в гуртожитках університету продовжують проживати більше 300 осіб), забезпечують речами першої необхідності, продуктами харчування, одягом), зокрема начальникУправління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Дмитро Мартиненок  відзначив аспіранта К-ПНУ Олександра Ребрика і подякував за виявлену громадську позицію в активній участі та організації доставки гуманітарної допомоги мешканцям громад північної частини Київської області, які постраждали внаслідок ворожої агресії.

Напередодні великодніх свят академічна спільнота К-ПНУ пригостила дітей і літніх людей, які втекли від війни й сьогодні проживають у гуртожитках університету, понад сотнею пасок. Серед тих, хто знайшов тут прихисток, був власник пекарні з Ірпеня Іліа Талаквадзе, який в умовах окупації містечка намагався забезпечити хлібом постраждалих. Іліа відзначив символізм такої великодньої акції і подякував за ініціативу керівництва університету.

У К-ПНУ триває освітній процес, можливість продовжити навчання отримали й ті здобувачі вищої освіти, які не можуть відвідувати заняття закладу освіти, у якому навчаються. На сьогодні понад 30 таких студентів уже зареєструвалися.
Останні події змусили кожного замислитись, озирнутись і зрозуміти, що ми – українці, а визначальним чинником кожної нації є її історія й мова, тому чимало охочих знайшли можливість удосконалити свої знання з української мови на консультаційних заняттях, які проводить кафедра української мови К-ПНУ.

У часи війни страждає моральний і психологічний стан не тільки людей, які перебувають у «гарячих точках» нашої країни, внутрішньо преміщених осіб, а й мешканців мирних регіонів, тому у передвеликодній тиждень в університеті відбулась низка творчих майстеркласів, зокрема учасники навчилися створювати традиційну вузлову ляльку, розфарбовувати писанки восковою технікою та ознайомилися з особливостями петриківського розпису.

Таке занурення в українську культуру дало можливість зосередитись на творчості, заспокоїтись і відволіктися від буремних подій.

Стоїмо! Єднаємось! Допомагаємо!
Перемога за нами!

Пресцентр