Спорт – це можливість досягти великих успіхів і залишити свій слід в історії: інтерв’ю зі спортсменами К-ПНУ до Дня фізичної культури і спорту

Спорт – це можливість досягти великих успіхів і залишити свій слід в історії: інтерв’ю зі спортсменами К-ПНУ до Дня фізичної культури і спорту

Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури та спорту.
Це день, який уособлює велич духу, силу мужності та волю до перемоги, день який об’єднує професійних спортсменів, тренерів і прихильників здорового способу життя.

Ми поспілкувались із представниками факультету фізичної культури, дізналися яку роль відіграє спорт для кожного з них: від студента до професійного спортсмена.

Продовжіть фразу “Спорт для мене – це …..” Що наштовхнуло Вас розпочати спортивну кар‘єру?

Олег Плотницький: Спорт для мене – це моє життя. Я займаюсь волейболом, мої батьки теж волейболісти, ще з дитинства навколо мене завжди був цей вид спорту, тому вибір був один.

Володимир Остапенко: Спорт для мене – це невід’ємна частина мого життя, це здоровий дух в здоровому тілі, можливість досягти великих успіхів і залишити свій слід в історії. Піти у великий спорт наштовхнула можливість стати кращим ніж був та спробувати досягти максимальних результатів.

Тимофій Полуян: Спорт для мене – це сенс мого життя. Моя спортивна діяльність розпочалась із занять у дитячій секції волейболу, мої батьки теж спортсмени саме в цьому напрямі, вони завжди мотивують мене.

Олександр  Алєксєєв: Спорт це – спосіб життя і цим все сказано. Настільний теніс я відкрив для себе ще з дитинства, він супроводжує мене на всіх етапах мого життя – це вир подій і емоцій, нові знайомства і нові можливості.

Софія Бондаренко: Спорт для мене – це частина життя, рух. Це приємний і доступний спосіб підтримання здоров’я, фізичної форми, внаслідок чого, я відчуваю себе бадьорою, повною сил і енергії. Зараз я не уявляю свого життя без спорту, кожна маленька перемога над собою надає  сил і віру в себе, а кожна невдача – бажання працювати і удосконалювати набуті  навички.

 

Чи були у спорті моменти, коли втрачали віру в себе? Що стимулювало рухатись уперед?

Олег Плотницький: Були моменти коли важко прийняти поразку і не розуміння чому так сталось , а віра завжди залишається зі мною.

Володимир Остапенко: Думаю що в кожного спортсмена бувають такі періоди і я не виключення, але біля мене завжди моя сім’я заради якої я не перестану рухатися вперед!

Тимофій Полуян: Звичайно, в житті бувало багато таких моментів, усі вже і не згадаєш, але завжди хотілося, перш за все, довести собі, що не все втрачено і треба боротися далі. Також мотивація від близьких людей допомагає.

Олександр  Алєксєєв: Справжні спортсмени ніколи не опускають руки, у них загартований характер. А коли на спортивному шляху з’являються перешкоди – бажання стати кращим завжди мотивує мене.

Софія Бондаренко: Звісно, що на шляху до мети бувають невдачі, які «вбивають» віру в себе.  Але важливо поставити перед собою ціль і впевнено рухатись уперед. Потрібно завжди пам’ятати, для чого ти це робиш і який результат тебе очікує через певний проміжок часу.

 

Що стало найважчим у спортивній кар‘єрі?

Олег Плотницький: Найважче – це травми, які, з одного боку, відштовхують тебе назад , а з іншого – роблять сильнішим.

Володимир Остапенко: Найважчим  вважаю роподіл часу між професійною кар’єрою та часом із сім’єю.

Тимофій Полуян: Важко щодня, але це і є частина спортивної кар’єри. Найважчим для мене, мабуть, є щоденна боротьба з травмами.

Олександр  Алєксєєв:  Найважчий етап – велика перерва у спорті через іншу зайнятість, проте до спорту я повернувся вже як тренер, тривала професійна діяльність допомогла мені в цьому.

Софія Бондаренко: Найважчим у спортивній кар’єрі є підримання рівня досягнутого, так би мовити, підтримувати планку.

 

У чому секрет успіху спортсмена?

Олег Плотницький: Важлива щоденна  робота над собою , віра, підтримка близьких людей , бажання та розуміння того, що нічого неможливого немає.

Володимир Остапенко: Немає ніякого секрету успіху, є тільки важка і довга праця!

Тимофій Полуян: Вважаю, що, перш за все, це характер, від нього багато чого залежить у спорті.

Олександр  Алєксєєв:  Мотивація , дисципліна й талант – три чинники, які формують Олімпійського чемпіона.

Софія Бондаренко:  Немає жодних секретів, потрібно лише наполегливо працювати!

 

Дайте кілька порад спортсменам-початківцям.

Олег Плотницький: Завжди потрібно працювати над собою , ніколи не зупинятись на досягнутому і вірити у себе.

Володимир Остапенко: Можу порадити стежити за своїм фізичним станом, сумлінно працювати та йти до своєї мети впевнено!

Тимофій Полуян: Завжди треба мати якусь конкретну ціль, яка буде мотивувати тебе рухатися далі та прогресувати. Завжди потрібно вірити, що цю мету можна досягнути!

Олександр  Алєксєєв:  Любити свій вид спорту, поважати тренера, дослухатися до нього, виконувати всі настанови і, найголовніше, –  ставити перед собою правильні завдання й досягати їх.

Софія Бондаренко: Першочергово – це віра в свої сили і праця. Пам’ятайте, що немає нічого неможливого. Єдине, що в когось є природні здібності і йому потрібно докласти менше зусиль, а комусь доводиться працювати набагато більше, щоб досягти омріяного.

Бажаємо нашим спортсменам високих здобутків та перемог на славу нашої держави. Нехай приклад чемпіонів стане поштовхом для розвитку фізкультури і спорту.

Пресцентр,
кафедра спорту і спортивних ігор