У день річниці створення УПА науково-педагогічні працівники К-ПНУ вшанували пам’ять про українських повстанців

У день річниці створення УПА науково-педагогічні працівники К-ПНУ вшанували пам’ять про українських повстанців

14 жовтня в Україні відзначають одразу 4 свята: Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисників і захисниць України та річницю створення Української повстанської армії.

Цьогоріч виповнюється 80 років зі створення УПА. І хоч щодо точної дати історики сьогодні мають чимало сумнівів й переносять час заснування приблизно на пів року вперед, але все ж 14 жовтня 1942 року – офіційна дата створення УПА.

Цього визначного дня науково-педагогічні працівники та адміністрація історичного, педагогічного факультетів, навчально-наукового інституту української філології та журналістики, факультету спеціальної освіти, психології та соціальної роботи за участі священника релігійної громади Храму Різдва Христового ПЦУ отця Марата вшанували пам’ять воїнів УПА біля пам’ятного хреста Головному командиру УПА Роману Шухевичу (Тарас Чупринка), який загинув 05 березня 1950 року в бою. Його тіло було спалене 09 березня 1950 року поблизу смт. Скала-Подільська (Тернопільська обл.), а рештки викинуто в р. Збруч. Хрест встановлений за ініціативи влади та бойових побратимів Романа Шухевича в селі Гуків на Чемеровеччині .

Пам’ять про героїчну боротьбу українських повстанців навіки закарбована в історію.

Слава Україні!
Героям Слава!

Пресцентр