Перевірка Державної служби якості освіти України щодо ступенів ризику 2022 року

Перевірка Державної служби якості освіти України щодо ступенів ризику 2022 року

Упродовж липня-вересня 2022 р. Державна служба якості освіти України здійснювала визначення ступенів ризику суб’єктів господарювання у сфері надання освітніх послуг у системі вищої освіти в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (далі – ЄДЕБО).

На виконання листа Державної служби якості освіти України від 10 серпня 2022 р. №01/01-22/999 «Щодо визначення ступенів ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти в 2022 році» та реалізації п.1.11. «Система індикаторів та основні заходи системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ» Положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (нова редакція) та розпорядження ректора університету від 16 серпня 2022 р. №36 Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка провів роботу щодо підготовки відповідної інформації.

Перевірка Державною службою якості освіти України проводилася шляхом заповнення інформації у 7 відповідних модулях ЄДЕБО за визначеними розділами (критеріями), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 р. №982, з яких лише модуль ІІІ та VII – заповнювався закладом вищої освіти. Інформація в інших модулях заповнювалася автоматично на підставі відомостей, внесених закладом вищої освіти до ЄДЕБО (у тому числі, за попередні роки).

У жовтні 2022 р. в ЄДЕБО було оприлюднено результати перевірки, згідно з якими Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка увійшов до переліку закладів вищої освіти України із середнім ступенем ризику з результатом 30 балів (у 2021 р. – 25 балів).

Попереду – нові 100 років успішного поступу та нових звершень!

Навчально-методичний центр
забезпечення якості освіти