Заняття Університету третього віку «Турбота» в К-ПНУ

Заняття Університету третього віку «Турбота» в К-ПНУ

Співпраця К-ПНУ з Університетом третього віку ТЦСО (НСП) «Турбота» триває.

Такий соціальний центр працює з 2013 року, який створений із метою надати людям у віці 60+  доступ до освіти, покращити якість життя, допомогти подолати негативні ознаки старіння, депресію. На початку заклад відвідувало 13 людей, сьогодні кількість збільшилась і становить 150 осіб.

В університеті функціонує 3 факультети (історико-краєзнавчий, літературно-художній, факультет здорового способу життя) та один факультатив із комп’ютерної грамоти.

Свої аудиторії та класи для проведення занять, які відбуваються щосереди о 12:00, надають різні заклади міста, серед яких і наш університет.

26 жовтня в К-ПНУ відбулося заняття Університету третього віку.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув під час війни.

Зі вступним словом звернулася проректор з навчальної роботи Університету третього віку Стелла Латишева.  Стелла Олександрівна поінформувала про відзначення лауреатів Нобелівської премії 2022 року.

Лекцію студентам  історико-краєзнавчого факультету з теми «Екологічні наслідки війни в Україні» провела старший викладач кафедри екології Оксана Тютюнник.

Вона окреслила наслідки російсько-української війни з 2014 року та загальний вплив бойових дій на кліматичні зони.

Також не залишили осторонь й екологічну ситуацію, яка виникла після повномасштабного вторгнення рф, зокрема вплив війни на атмосферу, ґрунти, гідросферу, біорізноманіття та ПЗФ. Учасники обговорили ядерну загрозу (аварію на  ЧАЕС 1986 року, ядерний терор) та санітарні наслідки катастрофи.

Зустріч відбулася в теплій і дружній атмосфері.

 

Пресцентр