У К-ПНУ відбувся круглий стіл «Григорій Сковорода: ключові аспекти діяльності та творчої спадщини»

У К-ПНУ відбувся круглий стіл «Григорій Сковорода: ключові аспекти діяльності та творчої спадщини»

У межах відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в  Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка 6 грудня в онлайн-форматі відбувся науковий захід, організований кафедрою Історії української літератури та компаративістики, – круглий стіл «Григорій Сковорода: ключові аспекти діяльності та творчої спадщини».

Наша Україна багата іменами, які змінювали не тільки історію, але й науку, освіту, культуру. Із-поміж видатних постатей, якими пишається український народ – ім’я Григорія Савича Сковороди, який увійшов в історію всього світу як самобутня, вільна, незвичайна, потужна особистість. У житті та думках Сковороди – вся велич незламного народу, його джерело.

Круглий стіл був присвячений найбільш актуальним питанням творчості видатного українця, відомого поза межами нашої країни, автора, твори якого є актуальними і важливими, особливо сьогодні. До заходу  доєдналися викладачі та студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Із вітальним словом до учасників звернулася кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики Людмила Починок.

У роботі круглого столу активну участь взяли здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова і література) академічних груп Ua1-B22, Ukr1-B22, FUkr1-B22 ННІ української філології та журналістики.

Під час конференції учасники заходу заслухали доповіді про екзистенцію буття Григорія Сковороди, творчість письменника в контексті європейського бароко, сакральний простір «Саду Божественних пісень», епістолярну спадщину поета, філософію серця у його творчості, його ідеї про розвиток особистості, самопізнання та їх актуальність для виховання студентської молоді тощо.

Доповіді супроводжувалися активним обговоренням і жвавою дискусією.

Щиро дякуємо  всім учасникам круглого столу за плідну роботу!

Ознайомитись із програмою можна за покликанням.

Кафедра історії української
літератури та компаративістики