Профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики її викладання

Профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики її викладання

Одним із основних напрямів діяльності університету є профорієнтаційна робота.

05 грудня викладачі кафедри біології та методики її викладання (кандидат біологічних наук, старший викладач Наталія Рубановська і кандидат біологічних наук, старший викладач Валентина Колодій) зустрілися з випускниками Кам’янець-Подільського медичного фахового коледжу. Викладачі ознайомили абітурієнтів зі спеціальностями кафедри, домовилися з колегами про співпрацю та спільні заходи.

09 грудня  до учнів десятого й одинадцятого класів Чемеровецьких ліцеїв №1 та №2 завітали доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська, кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк, кандидат біологічних наук, доцент Інна Гуменюк, кандидат біологічних наук, доцент Микола Матвєєв.  На початку зустрічі викладачі провели інтерактив з метою зацікавити учнів професіями, які можна здобути на природничо-економічному факультеті (залучали учнів до визначення овочів і фруктів; показали і плауни, і лишайники, і гриби, але найбільше вразили дітей фото пилку; заінтригували хімічними «фокусами» про фотосинтез та хлорофіл; розповіли про зоологію та орнітологою, польові дослідження й співпрацю із зарубіжними науковцями). Також поінформували про спеціальності кафедри біології та методики її викладання, навчання в Університеті Огієнка, практики, науку, освіту й перспективи після отримання диплому. Запрошували учнів на екскурсії, олімпіади і в школу «Молодого біолога».

Профорієнтаційну роботу провели викладачі кафедри біології та методики її викладання для учнів профільно класу (біологія і хімія) Кам’янець-Подільського ліцею. Наталія Казанішена, кандидат педагогічних наук, доцент, розповіла про спеціальності й освітні програми ( 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини. Географія), 091 Біологія), кафедру, освітню та наукову діяльність науково-педагогічних працівників та студентське життя. Ольга Оптасюк, кандидат біологічних наук, доцент, підготувала цікаву листівку й описала як проводяться заняття в лабораторіях під час польових практик. Також підкреслила, що з’явилися новітні напрями з біології, які є актуальними у ХХІ ст. Людмила Любінська, доктор біологічних наук, професор, додала інформацію щодо перспектив навчання і працевлаштування в різні установи.

Викладачі кафедри біології та методики її викладання займаються не лише освітою, наукою, але й просвітою та гуманітарною допомогою. 7 грудня в Гуменецькому ліцеї побували кандидат біологічних наук, доцент Петро Плахтій та доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська, які розповіли про К-ПНУ, природничо-економічний факультет та кафедру. Людмила Григорівна поінформувала учнів про особливості організації освітнього процесу в університеті та наголосила на можливостях, які відкриваються перед студентами. Петро Данилович презентував свій доробок: підручники, посібники, якими користуються студенти не лише Університету Огієнка, а й інших вишів, а також розповів про наукову діяльність із напряму анатомії та фізіології людини.

Профорієнтаційну роботу науково-педагогічні працівники здійснюють і в онлайн-форматі. За сприяння випускниці К-ПНУ, вчительки біології Ірини Касап, мали змогу поспілкуватися з випускниками Колодіївського ліцею та ознайомити їх зі спеціальностями природничо-економічного факультету К-ПНУ і можливостями працевлаштування.

Кафедра біології та методики її викладання