Вибір професії – невід’ємний етап у житті кожного: викладачі кафедри біології та методики її викладання продовжують профорієнтаційну роботу

Вибір професії – невід’ємний етап у житті кожного: викладачі кафедри біології та методики її викладання продовжують профорієнтаційну роботу

Вибір професії – невід’ємний етап у житті кожного. Важливо визначити подальшу життєву траєкторію та віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, потенціалу.

З метою професійної орієнтації здобувачів освіти Кадиєвецький ліцей відвідали представники К-ПНУ: кандидат біологічних наук, професор Петро Плахтій, кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук.

Науково-педагогічні працівники поінформували  ліцеїстів 10-11 класів про навчання в Університеті Огієнка за різними спеціальностями, а учні поділилися враженнями від виконання мініпроєктів щодо майбутньої професії.

Висловлюємо подяку фахівцям за проведення профорієнтаційного заходу  та сподіваємося на подальшу співпрацю.

06 грудня представники К-ПНУ продовжили профорієнтаційну роботу й популяризацію біологічних спеціальностей. «Сучасні напрямки та перспективи розвитку біології» – саме під такою назвою відбулася зустріч викладачів кафедри біології та методики її викладання з 11-класниками Кам’янець-Подільського ліцею № 14. Поспілкувались щодо специфіки й переваг навчання на спеціальностях 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) і 091 Біологія, можливостями подальшого працевлаштування.

Нетиповий формат зустрічі з презентацією невеличких і професійних майстеркласів із різних розділів біології викликав зацікавленість і жваву дискусію випускників.

Кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк ознайомила учнів із сучасними напрямами мікроморфологічних досліджень, розповіла про пилок і спори різних видів. Одинадцятикласники блискуче впорались із визначенням насіння, спецій у запропонованих колекціях.

Кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук продемонструвала розділення пігментів фотосинтезу методом Крауса та реакцію омилення хлорофілу, що підтвердило наявність в листках каротиноїдів (каротину та ксантофілу).

Кандидат біологічних наук, доцент Микола Матвєєв розповів про зоологічну складову підготовки фахівців-біологів, пріоритетні напрями зоологічних досліджень, розвиток природничої музеології; наголосив на практичній підготовці студентів, традиційному проведенні орнітошкіл, участі в освітніх і наукових проєктах. Дякуємо керівництву ліцею та учням за плідну зустріч і співпрацю.

9 грудня викладачі кафедри біології та методики її викладання (доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська, кандидат біологічних наук, доцент Микола Матвєєв, кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк, кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук) завітали до Жердянського ліцею, зустрілися з учнями 10 та 11 класів й ознайомили їх зі спеціальностями природничо-економічного факультету. Зокрема, розказали про особливості навчання на спеціальностях 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) і 091 Біологія, про студентське життя і працевлаштування. А також запросили в школу «Молодого біолога», повідомили про можливість отримання 20 балів до сертифікату ЗНО, взявши участь в олімпіаді з біології в К-ПНУ.

Кафедра біології та методики її викладання