Вибір професії — вибір життєвого шляху: профорієнтаційна робота природничо-економічного факультету триває

Вибір професії — вибір життєвого шляху: профорієнтаційна робота природничо-економічного факультету триває

Уже традиційно, в розпал навчального року, продовжується робота природничо-економічного факультету з освітніми закладами м. Кам’янця-Подільського та ОТГ. 15 грудня науково-педагогічні працівники кафедри екології К-ПНУ відвідали Кам’янець-Подільський ліцей № 16.

Поспілкувавшись з учнями 10-11 класів, кандидат біологічних наук, доцент Іван Федорчук розповів про особливості освітньої програми 101 «Екологія», дистанційного процесу навчання, науково-освітньої діяльності професорсько-викладацького складу кафедр. Кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач Оксана Тютюнник звернула увагу на практичну частину навчання, цікаві лабораторні заняття, польові практики та студентське дозвілля. Молодь цікавилась перевагами навчання в Університеті Огієнка, можливістю взяти участь у міжнародних проєктах і реалізацією себе у сфері екології та охорони природи.

16 грудня викладачі кафедри біології та методики її викладання кандидат біологічних наук, доцент Петро Плахтій і  кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук завітали до Орининського ліцею.

Із директором та вчителями обговорили можливі напрями співпраці, зокрема допомогу при підготовці конкурсних робіт учнів членів Малої академії наук, можливість виготовлення енергетичних смаколиків за власним рецептом Петра Плахтія для ЗСУ, спільні методичні семінари з основ здоров’я.

Учнів 10-11 класів ознайомили зі спеціальностями, за якими навчаються на природничо-економічному факультеті. Інна Дмитрівна розказала про навчання за спеціальністю 091 Біологія, студентське життя, навчальні та виробничі практики, працевлаштування. Петро Данилович акцентував увагу на тому, що найголовніше в нашому житті – це здоров’я, тому дотримання здорового способу життя, раціональне харчування і навчання за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) дозволить повноцінно жити й працювати. Також презентував свої навчальні посібники та подарував їх для бібліотеки ліцею.

21 грудня з профорієнтаційною метою викладачі природничо-економічного факультету К-ПНУ відвідали низку освітніх закладів Хмельниччини: Дунаєвецькі ліцеї №3 та №4, Іванковецький ліцей Хмельницької міської ради та Миньковецький ліцей Дунаєвецької міської ради.

Спеціальності факультету презентували: доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри екологїї Олександр Любинський, кандидати біологічних наук, доценти кафедри біології та методики її викладання Микола Матвєєв та Ольга Оптасюк, асистент кафедри географії та методики її викладання Борис Матвійчук. Викладачі ознайомили учнів 9-11 класів з умовами вступу, особливостями навчання на різних спеціальностях природничо-економічного факультету та перспективами подальшого працевлаштування, що викликало інтерес у майбутніх абітурієнтів. Приємно, що молодь активно цікавиться можливостями самореалізації в різних освітніх сферах. Щира подяка «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» та керівництву освітніх закладів за сприяння й організацію зустрічей.

Природничо-економічний факультет