Участь представників К-ПНУ в тренінгу з фандрайзингу

Участь представників К-ПНУ в тренінгу з фандрайзингу

22-23 грудня науково-педагогічні працівники факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи, факультету фізичної культури та представники відділів наукової роботи і фандрайзингу взяли участь у тренінгу «Фандрайзинг та грантові програми для розширення можливостей підприємництва та розвитку громад», який відбувся в межах проєкту Смарт Хаб «Вітрила твоєї Мрії». Заходи були організовані ГО «Пролісок-Бердянськ», учасниками проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни», за фінансової підтримки ЄС.

Дводенний марафон тренінгів складався з технологічної і практичної частин: учасники ознайомились із механізмами побудови проактивної фандрайзингової стратегії, пройшли інтенсив із написання грантових заяв. Корисними для подальшої діяльності стали набуті знання з пошуку джерел фінансування і класифікації донорів, трендів сучасних фандрайзингових кампаній, побудови логіки проєктного циклу й структури грантової заяви, аналітичного бекграунду проєкту, побудови «дерева проблем».

Учасники тренінгу від Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка висловили намір продовжувати вдосконалювати навички фандрайзнгу та грантрайдингу.

Відділ фандрайзингу