Підсумки проєкту «Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern»

Підсумки проєкту «Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern»

На факультеті іноземної філології підвели підсумки реалізації проєкту «Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern», у якому взяла активну участь кафедра німецької мови.

У 2023 році проєкт був пролонгований завдяки підтримці ДААД (Німецька служба академічних обмінів) та Гіссенського університету імені Юстуса Лібіха (Німеччина). Семеро здобувачів вищої освіти Університету Огієнка мали можливість удосконалити свої мовні навички з граматики німецької мови, опанувавши  її як у теоретичному, так і функціональному та методичному аспектах.

Курс «Функціональна граматика» (30 годин) проводився у режимі Co-Teaching за участі професора, доктора Mathilde Hennig та кандидата філологічних наук, старшого викладача кафедри німецької мови Ганни Братиці. Учасники в синхронному та асинхронному форматах в інтернаціональних групах (Україна, Німеччина, Італія) на платформі VIP Гіссенського університету опрацювали окремі аспекти функціонування німецької граматики, зокрема з таких тем: Рassiv, Nominalisierung, Partizipien, Komposita тощо. Також разом готували проєкти та розробляли завдання для їх використання на уроці німецької мови.

На блок-семнірах «Grammatik im DaZ-Unterricht» (30 годин)  доктора Lenna BinnMiller студенти навчалися використовувати діагностичні методи аналізу уроку німецької мови як іноземної, розглядали можливості опрацювання граматики.

Дякуємо за підтримку та супровід проєкту відділу міжнародних зв’язків -  Тетяні Сторчовій та Олександрі Шамаріній.

Конкурс на участь у проєкті наступного семестру буде оголошено у вересні 2023 року!

Далі буде…

Кафедра німецької мови