Здобувачі вищої освіти К-ПНУ на пленері в Німеччині

Здобувачі вищої освіти К-ПНУ на пленері в Німеччині

Із 6 липня в Німеччині триває пленер, який організував доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Іван Гуцул. Здобувачі вищої освіти спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація Тетяна Гарліцька, Уляна Антощишена, Оля Шевчук, Ангеліна Кіселюк, Яна Куріліна, а також випускниці Мар’яна Леонтюк і Тома Мазур набувають досвіду під керівництвом досвідченого художника. Також у дівчат є можливість відвідати музейні заклади м. Мольберген.

Ось як описує свої враження одна з учасниць закордонного пленеру Тетяна Гарліцька:

“Наш пленер у Німеччині розпочався з приїзду в дуже затишне, мальовниче та спокійне селище Мольберген, що розташовується в землі Нижня Саксонія. Нас зустріли тепло та привітно. Перший день пройшов з поселенням в домівку та знайомством з селищем (вечірня прогулянка-екскурсія від Івана Гуцула) ми були просто в захваті.

Перший етюд був для розігріву, ми писали те що хотіли, більшість нашу тимчасову оселю. Перше місце, куди ми виїхали для написання етюдів за межами Мольбергену , було селище Шілліг, ми писали Північне море.

Також варто відмітити, що за перші дні перебування в Мольбергені, пастир Уве Бьорнер  провів для нас екскурсію в місцевій церкві, найбільше нас вразив об’ємний вівтар із каменю.

Також ми писали й будиночки Мольбергену, та звісно його околиць. Для нас, як для художників, кожна споруда в селищі – витвір мистецтва. Архітектура вражає.

А на днях ми відвідали містечко Мюнстер, яке  знамените підписанням Вестфальського миру та неперевершеною архітектурою.

Упродовж нашого перебування плануємо відвідати й інші мальовничі місця, як от Ольденбурґ, Бремен, Амстердам та ін.

Тому будем надихатись красою прекрасного та працювати. Хочу додати, що це буде незабутня практика для кожного з нас. Ми безмежно вдячні”

Кафедра образотворчого і
декоративно-прикладного мистецтва
та реставрації творів мистецтва