У Кам’янці-Подільському відбувся міжобласний турнір із бадмінтону

У Кам’янці-Подільському відбувся міжобласний турнір із бадмінтону

У Кам’янці-Подільському відбувся міжобласний турнір із бадмінтону

14-16 липня 2023 року в Камʼянці-Подільському відбувся міжобласний турнір із бадмінтону в одиночному (чоловічий та жіночий), парному (чоловічий та жіночий) та змішаному розрядах. У змаганнях взяли участь представники з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Тернополя, Хмельницького, Вінниці та Камʼянця-Подільського.

 

До організації, участі та суддівства долучилися викладачі та студенти факультету фізичної культури К-ПНУ: головний суддя змагань – викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання Дмитро Бойко; з-поміж переможців в різних категоріях – здобувач вищої освіти Вячеслав Луцев і завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Юрій Юрчишин, які посіли перше місце у парній категорії «С», друге та третє місце у змішаних категоріях.

Варто зазначити, що турнір мав статус благодійного. Фонд «Добромобіль» організував збір на вже 119-й автомобіль підвищеної прохідності, який передадуть бійцям 2-го Інтернаціонального легіону.

Також у межах спортивно-інтелектуального фестивалю «Dimboyfest» відбулися «Активні парки» за програмою Нової української школи та інші цікаві напрями рухової діяльності, такі як AirBadmanton, диск-гольф, пінг-понг, мінітеніс, фризбі, кросмінтон, жонглювання, нейрострибки тощо.

Продовжуємо розвивати бадмінтон як олімпійський вид спорту на Поділлі і памʼятаймо – все буде Україна!
Все буде бадмінтон!

Цікаві факти про бадмінтон:
• Волан – найшвидший снаряд з усіх
ігрових видів спорту. 493 км/год – саме такий офіційний рекорд, а середня швидкість волана при поєдинку професіоналів 300-350 км/год. Вага волана становить лише 5 г.
• Бадмінтон – інтенсивний вид спорту і входить у трійку найважчих за фізичними навантаженнями ігрових видів спорту. Якщо підсумувати всі пересування спортсмена за гру, то він долає 6-10 км.
• Бадмінтон – другий вид спорту за популярністю у світі після футболу. У таких країнах як Данія, Індія, Великобританія, Китай, Малайзія, Японія, Корея, Індонезія, Сінгапур цей вид спорту надпопулярний.
• Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м’яч з пір’ями до свого помістя Бадмінтон в Глостерширі, Англія (звідси і сучасна назва гри).
• Бадмінтон грають в наступних категоріях: індивідуальні змагання чоловіків та жінок, парні змагання чоловіків і жінок та змагання змішаних пар.
• Світові чемпіонати проводяться з 1977 р. кожні два роки.
• Бадмінтон є олімпійським видом спорту з 1992 року.
• В останні роки найсильнішими вважаються спортсмени з Данії, Китаю, Малайзії, Індонезії, Японії, Індії, Великобританії, Німеччини, Франції.

Юрій Юрчишин,
завідувач кафедри теорії і
методики фізичного виховання