Як розрахувати конкурсний бал?

Як розрахувати конкурсний бал?

В Україні триває подання електронних заяв від абітурієнтів, які вступають на бакалаврат до закладів вищої освіти. Подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети.

При вступі до вишів одним з найважливіших чинників, що впливатиме на освітню траєкторію майбутнього студента, є конкурсний бал вступника.

У 2023 році показник конкурсного (рейтингового) бала вступника, значення якого використовується при вступі на перший курс бакалаврату, обчислюється на підставі кількох показників.

Зокрема, при розрахунку конкурсного бала беруться до уваги бали національного мультипредметного тесту за 2023 чи 2022 роки (або зовнішнього незалежного оцінювання 2020–2021 років).

При цьому зазначені показники множаться на невід’ємні вагові коефіцієнти, які використовуються для коригування ваги кожного конкурсного показника у конкурсному балі.

Вагові коефіцієнти встановлені Міністерством освіти і науки окремо для кожної спеціальності.

На показник рейтингового бала деяких вступників також впливають регіональний і галузевий коефіцієнти і бал за особливі успіхи, що встановлюються для окремих категорій абітурієнтів.

Для зручного визначення свого конкурсного бала з урахуванням усіх можливих показників і коефіцієнтів абітурієнти та їхні батьки можуть скористатися сервісом розрахунку конкурсного бала.

Також на сайті Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA» у кожній спеціальності кожного закладу освіти доступне посилання на зазначений сервіс розрахунку конкурсного бала. Необхідно натиснути на це посилання, і всі вагові коефіцієнти спеціальності будуть заповнені автоматично.

Конкурсний бал вступника не може перевищувати 200 балів.

РОЗРАХУВАТИ КОНКУРСНИЙ БАЛ

За інформацією сайту Освіта.ua