У К-ПНУ провели інструктаж із питань безпеки в умовах воєнного стану

У К-ПНУ провели інструктаж із питань безпеки в умовах воєнного стану

Зважаючи на тривалу збройну агресію рф та дію правового режиму воєнного стану на всій території України, в умовах продовження бойових дій та загрози ракетно-бомбових ударів, руйнувань (пошкоджень) інфраструктури, основним завданням є забезпечення безпеки для кожного учасника освітнього процесу.

В університеті облаштовані укриття, евакуаційні шляхи відповідають нормам законодавства, встановлені таблички біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття. Важлива для збереження життя інформація поширюється через різні ресурси: сайти, соціальні мережі, шляхом загальноуніверситетського оповіщення тощо. Задля висвітлення безпекової інформації та алгоритму дій на випадок ракетної небезпеки, загрози виникнення терористичного акту розробили «Правила безпеки у воєнний час».

31 серпня в актовій залі К-ПНУ провели  інструктаж із безпеки життєдіяльності. Знання базових правил безпеки у воєнний час і дотримання їх є критично необхідним.

Інструктори розповіли, як діяти в умовах воєнної загрози та правила поведінки при знаходженні вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Майор Сергій Гнедко  поінформував як діяти під час хімічного зараження місцевості, а також під час застосування противником ядерної зброї.

Головний старшина військової частини Ігор Яценівський  ознайомив із правилами поводження з ВНП.

Майор Руслан Іськов продемонстрував надання домедичної допомоги при отриманні різних травм.

Старший лейтенант цивільного захисту  представник Камʼянець-Подільського районного управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Олександр Волков розповів про правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», джерела достовірної інформації тощо.

 

Пресцентр