Привітно, цікаво та насичено: перші враження студентів педагогічного факультету

Привітно, цікаво та насичено: перші враження студентів педагогічного факультету

Студентські роки називають найкращими в житті. І хоч усіма перевагами цього цікавого періоду першокурсники насолодитись ще не встигли, перші враження вже сформувалися.

Сьогодні своїми думками поділилися студенти педагогічного факультету спеціальності 012 Дошкільна освіта групи DOL1-B23.

Поліна Гергелійник:

«Коли вперше я завітала до Кам‘янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка я розгубилась, але я думаю, що таке часто трапляється із студентами, які йдуть в нове доросле життя, де демонструють свій інтелект і самостійність. Викладачі допомагали нам та посміхались, вони й справді були раді бачити нових студентів. Ми всі були як пташенята, які ось-ось вилетять із гнізда і вперше полетять.

Перший тиждень пролетів дуже швидко. Чесно кажучи, одразу було незрозуміло чи подобається, чи ні, адже з ніякими труднощами я не стикалась і в неприємних ситуаціях, що могли б змінити мою думку про це місце, не була. Мені тут подобається, але точніше я зможу сказати тоді, коли на моєму шляху будуть якісь перешкоди, адже саме тоді я проаналізую і зрозумію як справляюсь.

Моя група є невеличкою: усі ми різні, різні смаки, різні хобі, але зараз нас поєднує навчання. Ми гарно спілкуємось, допомагаємо один одному та ходимо в гості, ділимось їжею… Загалом у нас дуже хороша атмосфера. Ми різні не лише зовнішньо, а й духовно, але це не заважає нашому спілкуванню. Цим я хочу сказати, що не варто боятись висловлювати свою думку та знайомитись із зовсім іншими людьми.

Також ми повинні вміти слухати, адже саме тоді будуть чути нас. Не запізнюватись це важливо! Пунктуальність - справді одна із найважливіших компетентностей людини. Надіюсь, надалі спогади в цьому мальовничому місці та в університеті будуть лише збагачувати мою пам’ять яскравими емоціями, гарними кольорами та новими знайомствами».

Зоряна Швець:

«К-ПНУ зустрів нас доволі лагідно, із посмішкою, залишивши свою чудесну енергетику в душі. Аж не віриться, як швидко плине час. Уже почався 2 тиждень навчання, 2 тиждень ми є студентами, живемо, можна сказати, самостійним життям.

За цей час, що ми навчаємось, ми стали з групою однією сім’єю, яка мені подобається, вона дуже позитивна.Щодо викладачів, то вони дуже хороші, щирі, людяні, із розумінням ставляться до студентів.

На цей момент не виникало ніяких труднощів! Очікую освоїти дошкільну освіту , і надалі працювати за професією.

Поради іншим: використовувати можливість реалізувати себе, творчо розвиватися, розраховувати на підтримку викладачів та однокурсників».

Богдана Філіпець:

«Перші дні навчання в новому для мене закладі пройшли доволі вдало. Багато нових облич, знайомств і навіть товаришів. Привітні студенти та викладачі, першокурсники, які разом зі мною переживають за майбутнє навчання. Лекції проходять цікаво.

Поки що з проблемами не стикалась, сподіваюсь, так буде й надалі.

Грандіозних очікувань в мене не було. Спершу думала, що буду засинати на лекціях від нудьги, проте викладачі здивували мене своєю майстерністю та обізнаністю у своєму предметі, вмінню зацікавити студента своєю подачею знань.

Головний мій лайфхак – прокидатись якомога раніше! Адже як би я не була впевнена в тому, що встигаю на першу пару, все одно запізнююсь…»

Богдана Каралаш:

«Я, як студентка дошкільної освіти,  хотіла б поділитися своїми враженнями та досвідом за тиждень. Чудовий університет. Мені подобається те, що тут веселі та комунікабельні одногрупники з якими я майже одразу знайшла спільну мову. Першого вересня мене зустріли дуже організовано, із посмішкою, приємні викладачі, які залишили після себе приємні враження. Університет задовільнив більшість моїх вимог і я впевнено можу сказати, що не помилилась із вибором. За такий короткий час я дізналась багато корисного матеріалу, який пригодиться в майбутньому. Можу зазначити, що викладання на високому рівні, пари проводять дуже цікаво. Викладачі доброзичливі та завжди підуть на зустріч студенту, приємні й уміють пояснити матеріал.

Труднощів у мене не виникло. Університет надає гарні умови для отримання якісної освіти, розвитку навичок та підготовки до майбутньої кар’єри.

Мої очікування відповідають реальністі. Також  подобається, що безкоштовний швидкісний Wi-Fi і те, що у мене ще залишається час на відпочинок.

За тиждень навчання, можу сказати декілька порад:

  • навчися вчитися: аналізувати, критикувати, аргументувати власну думку;
  • дбати про здоровий сон;
  • завести корисні знайомства. Викладачі дадуть тобі знання. А хто ж поділиться досвідом студентського життя? Тому варто максимально використати оточення: заприятелюй зі старшокурсниками. Вони вже чимало відчули на собі таіз задоволенням поділяться інформацією про студентські лайфхаки.

Загалом навчання та підхід до нього мені дуже подобаються, тому з упевненістю можу рекомендувати саме цей університет для вступу!».

Пресцентр