Посвята в студенти на факультеті спеціальної освіти, психології і соціальної роботи та враження першокурсників

Посвята в студенти на факультеті спеціальної освіти, психології і соціальної роботи та враження першокурсників

Нещодавно на факультеті спеціальної освіти, психології і соціальної роботи відбулася церемонія посвяти першокурсників у студенти. Це свято особливе і для старшокурсників — вони прагнуть поділитися досвідом із молодим поколінням студентства: для першокурсників лунали слова настанови, найщиріші побажання незабутніх студентських років і невичерпної енергії та наснаги у здобутті нових знань.
Із цінними і важливими настановами та словами привітання звернулася декан факультету Тетяна Опалюк, яка побажала усім новим студентам-огієнківцям бути цілісними особистостями і свідомими громадянами України, європейцями високої культури та інтелекту, професіоналами й лідерами!

Першокурсники вже відчули, що таке лекції і навіть побували на семінарах, встигли познайомитися один з одним, ознайомитися із особливостями навчання в університеті і поділитися враженнями.

Ельнара Абібуллаєва, студентка спеціальності 231 Соціальна робота групи Sr1-B23:

«Перша зустріч із приймальною комісією була дуже приємна та тепла. Працівники відповіли на всі питання, які мене цікавили, поставилися з повагою та зарядили позитивом. Перші декілька днів були дуже насичені різними подіями, одногрупники ще знайомилась між собою, усі знайшли спільну мову і були сповнені енергії, а от під кінець тижня трішки втомилися, адже ще звикали до нового розкладу, викладачів і нових людей. Труднощі виникли із заповненням журналу, але на кафедрі допомогли розібратися. Я очікую здобути хороші знання, знайти багато нових друзів та, щоб у мене залишилось багато класних спогадів. Щодо порад, то можу назвати такі: не пропускати пари; бути комунікабельним; вчитися скорочувати слова, щоб встигнути все записати».

Єлизавета Чечевич, студентка спеціальності 232 Соціальне забезпечення групи Sz1-B23:

«Дуже затишно та чудово! Перше враження я отримала від приймальної комісії, саме тоді я зрозуміла, що знаходжусь там, де потрібно, там, де я справді хочу навчатись. Скажу чесно, що важко, зокрема морально, адже ми всі розуміємо, що це вже не школа і починається зовсім інше життя. На першому семінарі було дуже важко тому, що не знали що і як саме робити. Я впевнена, що все пройде чудово, ми всі адаптуємось і все буде якнайкраще. Усе пройде легко, основне-ВЧИТИСЬ! Правила, які вже засвоїла: намагатись відповідати першим на семінарах, практичних тощо; не запізнюватись на пари і не пропускати їх; скорочувати слова в конспекті; бути активною».

Дарія Юрша, студентка групи SoL1-B23:

«К-ПНУ з перших днів зустрів нових студентів привітно, із посмішками на обличчях викладачів. Перший тиждень минув дуже швидко, але був цікавим і пізнавальним. Ми встигли ознайомитись із різними предметами й викладачами, дізналися та продовжуємо дізнаватися дуже багато нового. Звісно, труднощі були, насамперед важко звикнути до університетської атмосфери, адже вона відрізняється від шкільної; комусь було важко влитися в нову компанію, але завдяки дружньому колективу та однаковим умовам ми знайомимося один з одним все ближче, і це цікаво. Особливих очікувань у мене не було, оскільки я реаліст: знала, що буде важко, але не менш цікаво та весело. Усе ж кажуть люди: «Студентські роки – найкращі». Правила, які встигли закарбуватись: не запізнюватись; виходити на вулицю подихати свіжим повітрям; йти на заняття з гарним та позитивним настроєм».

Марія Богдан:

«Мої перші враженя: університет зустрів дуже привітно, усі відкриті до спілкування. Величний основний корпус. Дуже багато позитивних вражень і все нове: нове місто, нові наставники – викладачі, нові друзі, нова кімната… Чого я очікую від навчання? Очікую нових знань, цікавої практики, хочу сформувати нові навички. Сподіваюсь на нові знайомства, нових друзів, яскраве студентське життя. Щодо правил, то раджу фотографувати все: від розкладу занять, оголошень до цікавих розділів у підручнику».

Поліна Касапчук:

«К-ПНУ зустрів тепло, знайомство з викладачами першого вересня надало позитивного настрою на подальше навчання. Тиждень був насичений знайомствами, як з одногрупниками, так і новими викладачами. Кожна нова людина додавала нових вражень від першого тижня навчання, а нові предмети надавали жаги до вивчення професії. Перше, що було незвичайним, це насичений графік і весь той потік інформації. Але вже зараз звикається. Очікую не лише на нові знайомства, а й багаж знань та навичок, які будуть допомагати в  житті. Бажаю набути різноманітного досвіду від чергового етапу життя. Поради: швидко записаний більший конспект – краще, ніж малий конспект; більше питань викладачу – швидше минає пара і краще розумієш тему».

Пресцентр