«Свято золотого гарбуза» в Університеті Огієнка

«Свято золотого гарбуза» в Університеті Огієнка

Традиційно в Університеті Огієнка до християнського і народного свята Покрови Пресвятої Богородиці, а також до Дня українського козацтва навчально-наукова лабораторія етнології (керівник Валерій Щегельський) та навчально-наукова лабораторія діалектологічних досліджень (керівник Наталія Коваленко) проводять навчально-виховні заходи для студентів та учнів шкіл міста.

Цьогоріч в університеті впродовж 27–29 вересня відбувався захід «Свято золотого гарбуза», де увагу відвідувачів привертала наповнена дарами української осені та експонатами лабораторії етнології фотозона, яку декорували студенти 2 курсу навчально-наукового інституту української філології та журналістики під керівництвом Наталії Коваленко та Валерія Щегельського.

 

Для охочих пізнати корені української культурної традиції діяла інформаційно-експозиційна виставка (завідувач відділу бібліотеки університету Людмила Ситник).

Усіх відвідувачів вразила виставка майстерно вирізаних гарбузових химер, творчо та екслюзивно оформлена студентами першого та третього курсів педагогічного факультету університету (натхненник – викладач Іван Підгурний). У програмі заходу був майстер-клас із виготовлення декоративних гарбузів, який провела разом із другокурсниками навчально-наукового інституту української філології та журналістики Наталія Коваленко.

А вже від гарбузової каші відбою у відвідувачів не було! Дуже смачно її приготували працівники університетської їдальні за очільництва Вікторії Банах.

Свято не відбулося б без спонсорської допомоги фермерського господарства «Файні газди» с. Слобідка Смотрицька (сім’я Руслана та Марини Господарів надала гарбузи), профспілки працівників університету (голова Борис Коваленко). До справи доклалися здобувачі другого року навчання навчально-наукового інституту української філології та журналістики (солодощі для ярмарку). Особливими гарбузами для приготування каші щиро поділилися Вікторія Банах і Людмила Лівінець.

Окрім візуальних вражень, емоційних спогадів і світлин, шановані відвідувачі задонатили на потреби наших захисників 5800 грн, які будуть цілеспрямовано передані бійцям Кам’янець-Подільської ТРО.

Сердечно дякуємо творцям гарбузових химер: Вікторії Білоус, Олександрі Гаращук, Софії Полатайко, Роману Горбатюку, Святославу Морозову, Вєроніці Обруч, Єлизаветі Томусяк, Вероніці Шандрук, Андрію Господару.

Разом – до нашої Перемоги!

СЛАВА ЗСУ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Валерій Щегельський,
завідувач навчально-наукової лабораторії етнології,
старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики