Історія успіху випускника К-ПНУ

Історія успіху випускника К-ПНУ

Юлія Войталюк — випускниця К-ПНУ природничо-економічного факультету спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа 2022 р.

Свого часу ви обрали фах готельєра-ресторатора і стали студентом природничо-економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка? Що спонукало вас обрати саме цей фах?

Спонукала цікавість, а також переваги цієї професії, такі як можливість реалізувати себе, постійна зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Що  з того часу запам’яталося найбільше? Кого із викладачів згадуєте?

Студентські роки згадую завжди з теплом, бо вважаю, що вони були насичені та повчальні. Запам’ятались цікаві зустрічі зі стейголдерами, різні заходи, які проводили на базі кафедри. Викладачів згадую насправді усіх, а особливо Баженову Стефанію Едуардівну, Матвейчук Людмилу Олександрівну, Олійник Ольгу Степанівну, Веселовську Таїсію Євгенівну. Вони є висококваліфікованими працівниками, які щиро люблять те, чим займаються.

Озираючись на свої студентські дні, про що ви шкодуєте?

Не шкодую ні про що. Хіба лише про те, що вони занадто швидко закінчились.

Які навички Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребували більш детального вивчення?

Під час навчання розвинула багато навичок, зокрема такі: віра в себе, уміння не боятись запитувати, правильно користуватись усіма доступними джерелами, визначати пріоритетні завдання.

Вважаю, що детального вивчення потребували предмети, які стосувались саме управління, брендінгу та  культури обслуговування. Хотілося би набути більше практичного досвіду впродовж навчання.

Де Ви зараз працюєте? Що входить в коло Ваших обов’язків? Вам подобається робота? Чим запам’яталися перші дні роботи?

Працюю в кафе «Хамелеон»,посада – бариста-касир. У коло моїх обов’язків входить: варіння смачної кави, розрахунок гостей, а також відповідальність за закупку необхідних товарів. Перші дні роботи були дуже насиченими, багато інформації потрібно було опанувати.

Що Вам допомагає в роботі? У чому черпаєте сили, натхнення? Чи маєте час на відпочинок?

Віра у свої сили, впевненість у тому, що мрії завжди можуть стати реальністю, якщо достатньо працювати. Черпаю сили від власних результатів та якісного відпочинку. Натхнення знаходжу в людях, книгах і  нових знаннях.

У чому секрет Вашого успіху? Які плани на майбутнє?

Секрет у тому, щоб постійно йти вперед і не зупинятись, завжди прагнути до нових знань, вкладати в себе та свій розвиток, любити те, чим займаєтесь. Маю одну мрію, яку дуже хочу втілити, здобуті знання в університеті мені в цьому дуже допоможуть.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Людина завжди знайде час для того, що їй важливо. Шановні студенти, бажаю вам завжди бути відповідальними, мислити масштабно, обирати те, що ви дійсно хочете, йти до тієї мети і отримувати задоволення від того, що робите; обираючи професію, слухати себе, бути активним студентом, не боятись проявляти себе, відповідально ставитись до відвідування занять.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Пресцентр