Європейський простір для К-ПНУ: триває програма підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників

Європейський простір для К-ПНУ: триває програма підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників

У напрямі інтеграції України в Європейський простір вищої освіти 14 лютого 2024 року відбулася зустріч із науково-педагогічними працівниками університету в межах підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ», організованої навчально-методичним відділом університету.

Спікери кандидат педагогічних наук, доцент, керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова та провідний фахівець відділу Олександра Шамаріна познайомили викладачів зі стратегічними напрямами роботи з інтернаціоналізації університету, зокрема розвитком проєктної діяльності в межах програми ЄС Еразмус+, розширенням міжнародної та внутрішньої академічної мобільності, реалізацією “інтернаціоналізації вдома” та грантовим проєктом Jean Monnet, який відкриває нові перспективи розвитку нашої alma mater. Саме цей напрям Програми ЄС (Європейські студії) є пріоритетним для процесу інтернаціоналізації К-ПНУ, адже проєкти з викладання та дослідження сприяють розвитку науки, поширенню знань з питань інтеграції в Євросоюз, популяризації університету.

Значну частку в розвиток міжнародної діяльності навіть у часи війни вносить академічна мобільність. Здобувачі вищої освіти можуть обирати різноманітні форми мобільності: навчання, практика, наукове стажування, навчально-наукове стажування, мовне стажування тощо. Пишаємося, що студенти, як і викладачі, активно беруть участь, розвиваються, збагачуючись досвідом та працюючи на перспективу розвитку університету!

Зустріч пройшла в надзвичайно інтерактивній і продуктивній атмосфері.

Відділ міжнародних зв’язків дякує кандидату педагогічних наук, доценту, керівнику навчально-методичного відділу Наталії Гудимі за гарний майданчик для комунікації з викладачами, що є надзвичайно ефективною формою співпраці. Працюємо!

Пресцентр