Медіаграмотність в освітньому просторі ЗВО, інформаційний ресурс бібліотеки К-ПНУ: зустрічі в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників тривають

Медіаграмотність в освітньому просторі ЗВО, інформаційний ресурс бібліотеки К-ПНУ: зустрічі в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників тривають

Науково-педагогічні працівники Університету Огієнка продовжують підвищувати кваліфікацію в межах програми  «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ».

Одним із важливих елементів повномасштабної війни росії в Україні є інформаційний фронт. Завідувач кафедри журналістики, доктор філологічних наук, професор Людмила Марчук розкрила питання медіаграмотності в освітньому просторі ЗВО в умовах інформаційної війни. Особливу увагу звернули на те, як розпізнати дезінформацію і протидіяти їй, як виявити фейки та способи боротьби з ними. Людмила Миколаївна виокремила завдання й приклади дезінформації, розповіла про інші методи інформаційної зброї, які потрібно знати громадянам. Також учасники обговорили глибинні фейки, особливості їх творення та маніпулювання за допомогою таких фейків.

Під час іншої зустрічі директор бібліотеки, кандидат історичних наук Людмила Климчук розповіла про інформаційний ресурс і репозитарій бібліотеки К-ПНУ. Спікер висвітлила вимоги моніторингу книгозабезпечення освітніх компонентів програм університету, ознайомила зі станом електронних ресурсів бібліотеки та наявними в університеті для учасників освітнього процесу міжнародними базами даних. Також наголосила на необхідності підтримки тісної співпраці науково-педагогічних працівників і бібліотечних фахівців університету.

Продовжуймо підвищувати якість освіти разом!

Пресцентр