Студентки К-ПНУ зіграли шахрайок

Студентки К-ПНУ зіграли шахрайок

У рамках конкурсу-фестивалю «Подільська сцена», що проходив у Кам’янці-Подільському 6 квітня, студенти нашого університету відкривалися зовсім новими особистостями. Театр «ЛІНК» реалізовував на сцені комедію «Шахрайки».

Комедія «Шахрайки» розповідає про двох дівчат, що разом знімають квартиру. Але відсутність грошей та тиск щодо оплати за оренду кімнати з боку противної хазяйки змушують дівчат до відчайдушного вчинку – прикинутися представницями нетрадиційної орієнтації. Навіщо їм це? Одна американська пані просто вирішила залишити весь свій мільярдний спадок лесбійкам. Ну і чом би й дівчатам не кинутися на легку наживу? Але потім на усіх учасників цієї афери чекає непередбачувана подія, що змінить хід життя кожного з них. Яка? Це обов’язково варто побачити на власні очі.

Головні ролі дісталися студенткам четвертого курсу факультету української філології та журналістики. Авантюристку, зухвалу та шалену дівчину Жульку, котра й заварила всю кашу, зіграла Шептицька Іванна. В образ її сусідки, тихої, вихованої та інтелігентної дівчини Ольги, увійшла на сцені Хом’як Наталя. Не менш яскрава роль дісталася студентці 2 курсу факультету української філології та журналістики Палагнюк Ірині. Дівчина зіграла харизматичну, зажерливу та хамовиту хазяйку квартири, що вимагає від квартиранток орендну плату. Американську пані, котра схиблена на лесбійках та радянському побуті зіграла студентка 3 курсу факультету колекційної та соціальної педагогіки та психології Мачуга Олена. Янковська Марія, студентка цього ж факультету, зіграла роль мами Олі. І саме після приїзду мами вся шахрайська схема дівчат ламається.

Автор сценарію – Наталя Уварова. Театр «ЛІНК» за режисерування Валерія Свереди зумів на півгодини перенести глядача у побут дівчат, їхні проблеми та кумедні моменти. Насправді, це чудово, що студенти нашого вишу розвиваються всебічно й творчо.

Денис Брилінський, студент 63Т групи