Міжнародний день людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня у світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, метою проголошення якого є дотримання прав людини та участі осіб з інвалідністю в житті суспільства, проведення  якого спрямоване на зосередження особливої уваги до цієї категорії громадян, на захист їх гідності та прав, на переваги, які отримує цивілізоване суспільство, у якому всі люди однаково рівні.

Міжнародний день людей з інвалідністю – це день, коли варто підбити підсумки зробленого, проаналізувати сьогодення та окреслити подальші перспективи  необхідних дій для забезпечення рівності, прав та можливостей кожної людини.

Сповідуючи цінність людського життя, керуючись відкритістю своїх сердець і щирістю душ, будучи свідомими свого професійного покликання й необхідності змінити світ на краще, здобувачі вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта. Олігофренопедагогіка та викладачі кафедри корекційної педагогіки та інклюзивної освіти факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка ініціюють проведення просвітницького онлайн-марафону «Всі ми різні, але всі ми рівні».

Оксана Дмітрієва, доцент кафедри корекційної педагогіки та інклюзивної освіти.