Серію онлайн-тренінгів розпочато!

Серію онлайн-тренінгів розпочато!

21-23 грудня 2020 року в межах реалізації грантової угоди між Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка та Посольством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні у форматі онлайн розпочалася серія онлайн-тренінгів за програмою «Активні Громадяни». Варто зазначити, що це перший досвід організації та проведення тренінгів такого зразка в Університеті Огієнка, який є одним із перших серед організацій-партнерів програми «Активні Громадяни» в Україні.

Під час першого віртуального локального тренінгу кожен учасник мав змогу пройти «навчальну подорож» чотирма модулями програми «Активні Громадяни», які були насичені корисними динамічними вправами, веселими енерджайзерами та ефективною роботою в групах. Проведення тренінгу було забезпечено командою сертифікованих фасилітаторів Британської Ради в Україні, до якої ввійшли: Максим Сльозкін (м. Кам’янець-Подільський), Світлана Бутенко (м. Ніжин), Анна Ліщина (м. Кропивницький) та Анастасія Чорній (майстер-фасилітатор, м. Тернопіль). Командну роботу координувала досвідчена менторка, майстер-фасилітатор Аліна Познанська (м. Київ).

Технічну підтримку в роботі онлайн-інструментів («Zoom», «Zoom rooms») було надано ГО «Подільська освітня платформа».

Після завершення навчання двадцять активних і цілеспрямованих учасників отримають сертифікати, які даватимуть їм право заповнити аплікаційну форму проєкту соціальної дії та надіслати її для розгляду до Британської Ради в Україні. За підсумками «хвилі проєктів соціальнї дії» певна кількість ПСД отримає фінансову підтримку для реалізації проєктів.

Команда організаторів висловлює подяку за допомогу в організації тренінгу адміністрації Університету Огієнка та відділу міжнародних зв’язків.

Отже, перший тренінг засвідчив, що в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка є багато небайдужих активних громадян, котрі прагнуть змінювати ситуацію у своїй громаді та крокувати до сталого розвитку вже сьогодні.

Якщо ці рядки саме про тебе, запрошуємо для участі в наступних тренінгах. Долучайся до нас!

Довідка: “Активні громадяни” – програма Британської Ради для молоді в галузі міжкультурного діалогу й соціального розвитку. Програма стартувала 2009 року та реалізується в понад 78 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії, Північної та Південної Америки. Мета програми полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах, а також забезпеченні їх знанями, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

Максим Сльозкін, магістрант історичного факультету,

сертифікований фасилітатор Британської Ради в межах програми «Активні Громадяни»