УНІВЕРСИТЕТ ОГІЄНКА СТАВ УЧАСНИКОМ ДРУГОГО (2021-2022) ЦИКЛУ ПРОЄКТУ «ПРОГРАМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИКЛАДАННЯ У ВИЩІЙ ОСВІТІ»

УНІВЕРСИТЕТ ОГІЄНКА СТАВ УЧАСНИКОМ ДРУГОГО (2021-2022) ЦИКЛУ ПРОЄКТУ «ПРОГРАМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИКЛАДАННЯ У ВИЩІЙ ОСВІТІ»

Раді повідомити, що Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка став учасником другого циклу проєкту «Програми вдосконалення викладання у вищій школі», яку реалізує Британська Рада в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України й Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Мета Програми – підвищення якості вищої освіти України шляхом розвитку інституційної спроможності університетів України в удосконаленні викладання і навчання.

Завдяки реалізації Програми очікують досягнення таких результатів:

  • Створення національної платформи для фахового обговорення та обміну кращими практиками з удосконалення викладання у вищій освіті.
  • Формування мережі викладачів та управлінців, готових до втілення змін та обміну ефективними практиками вдосконалення викладання і навчання як у власному університеті, так і між університетами України.
  • Підтримка університетів у реалізації інституційних проєктів з удосконалення викладання.

Структура Програми

Програма складається з двох компонентів: компонент для викладачів університетів і компонент для управлінців – керівників структурних підрозділів, відповідальних за вдосконалення викладання і навчання, забезпечення якості, розроблення інституційної стратегії / програми професійного розвитку викладачів.

Компонент для викладачів передбачає засвоєння новітніх підходів до викладання і навчання у вищій освіті. Основна мета Програми полягає в тому, щоб вмотивувати та надихнути учасників до використання студентоцентрованих підходів у власній викладацькій практиці, поширення знань і досвіду серед колег.

Компонент для управлінців зосереджуватиметься на розробленні інституційних стратегій викладання і навчання та створенні центрів для забезпечення системного професійного розвитку викладачів у закладах вищої освіти України.

Упродовж трьох років (2019 – 2023 рр.) до участі у Програмі планують залучити 30 університетів України.

Вітаємо учасників проєкту “Програма вдосконалення викладання у вищій освіті”:

Геннадія Бесарабчука, керівника навчально-методичного центру забезпечення якості освіти;

Тетяну Сторчову, доцентку кафедри англійської мови факультету іноземної філології;

Андрія Хоптяра, старшого викладача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи природничо-економічного факультету;

Наталію Мєлєкєсцеву, доцентку кафедри теорії та методик початкової освіти педагогічного факультету;

Оксану Почапську, доцентку кафедри журналістики факультету української філології та журналістики.

Члени команди візьмуть участь у всіх запланованих заходах, які розпочинаються вже 5 липня 2021 року, пройдуть навчання у британських тренерів, продемонструють активне використання онлайн-ресурсів на навчальній платформі Програми та отримають сертифікат, який підтвердить їх професійний розвиток. Окрім того, члени команди реалізовуватимуть в alma mater проєкт “OHIIENKO-DEH”, спрямований на підвищення рівня цифрової компетентності науково-педагогічних працівників університету та всіх охочих.

Відділ міжнародних звязків
за нформацією сайту Інституту вищої освіти НАПН України