Професійна організація обліку й оподаткування – фундамент успішного бізнесу

Професійна організація обліку й оподаткування – фундамент успішного бізнесу

Облік і оподаткування – унікальна спеціальність, яка пов’язана зі створенням та управлінням інформацією про всі, без винятку, процеси в діяльності сучасного підприємства та держави загалом. Сьогодні роботодавці мають велику потребу у фахових обліковцях, адже бухгалтерський облік ведуть на всіх підприємствах. На ринку праці професія бухгалтера входить до десяти найбільш затребуваних.

Фахівець з обліку і оподаткування – справжній професіонал, який знає всі процеси, що відбуваються на підприємстві, відстежує зміни в законодавстві та постійно підвищує свою кваліфікацію. Він допомагає керівнику здійснювати ефективне управління підприємством та оптимізувати податкове навантаження.

Представники цієї професії вважаються другими в ієрархії керівництва будь-якого підприємства, організації, фірми. Без їхнього підпису жоден документ не має юридичної сили. Особливістю професії є можливість постійного кар’єрного росту від бухгалтера до головного бухгалтера, фінансового директора, директора підприємства, директора відділення та філії банку, керівника служби внутрішнього аудиту, керівника силових структур, керівника планово-економічних і аналітичних служб підприємств та установ. Найбільш кваліфіковані фахівці у сфері обліку і податків стають аудиторами, судово-бухгалтерськими експертами, відкривають власний бізнес, роблять кар’єру в міжнародних аудиторських компаніях.

Перевагами фахівців спеціальності Облік і оподаткування є:

– опанування найсучасніших технологій обліку і оподаткування;

– підвищення цифрової грамотності як невід’ємної компетенції успішного обліковця;

– професійна організація обліку й оподаткування для побудови фундаменту успішного бізнесу;

– прийняття оперативних рішень у межах своєї компетенції;

– функціональна та інформаційна підготовка проектів рішень;

– поєднання ґрунтовних знань і практичних навичок в галузі обліку і оподаткування.

На кафедрі економіки підприємства Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка велику увагу приділяють практичній підготовці фахівців, співпраці з підприємствами, державними установами, органами місцевого самоврядування. Студенти мають змогу спілкуватись із податківцями, бухгалтерами, аудиторами, економістами, підприємцями, менеджерами, а також переймати досвід успішних випускників кафедри.

Під час навчання молодь має можливість використовувати найсучасніше програмне забезпечення за обраним фахом і якісну техніку. Практичні вміння і навички вдосконалюють під час залучення до міжнародних, регіональних проєктів, участі у програмах академічної мобільності.

Для вступу на спеціальність 071 Облік і оподаткування до К-ПНУ у 2021 році необхідно подати сертифікати ЗНО з таких предметів:

  1. На основі повної загальної середньої освіти:
  • українська мова та література;
  • математика
  • на вибір абітурієнта – історія України / іноземна мова / біологія / географія / фізика / хімія.
  1. На основі диплома бакалавра/магістра (спеціаліста):
  • єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ);
  • фаховий іспит.

Детальну інформацію про вступ можна отримати у консультаційному центрі К-ПНУ, а також у приймальній комісії.

 

Кафедра економіки підприємства