Магістранти обговорювали перспективи розвитку туризму в Кам’янці-Подільському

Магістранти обговорювали перспективи розвитку туризму в Кам’янці-Подільському

Студентів та викладачів завжди переважною більшістю цікавить практична складова навчання. Із метою удосконалення компетентності студентів К-ПНУ імені Огієнка у туристичній галузі, 4 квітня відбулася зустріч із директором Департаменту гуманітарної політики Альоною Леонідівною Куземою та студентами 63Т групи економічного факультету.

Спілкування пройшло у форматі «питання-відповідь», щоб встановити комунікативний зв’язок між студентами та представником міської влади. Окрім загальних перспектив розвитку туризму у місті, обговорювали актуальну наразі тему регіональної програми розвитку. Альона Кузема розповідала про те, що Кам’янець-Подільський у сфері саме туризму працює 10 років за чітко сформованою та конкретною програмою, демонструючи ефективність програми на статистичному звіті за минулий, 2015 рік. Директор Департаменту гумполітики також презентувала студентам кількісні характеристики потоків туристів за минулий рік. Цікаво було дізнатися саме про специфіку вирахування приблизної кількості туристів за минули рік. Мало хто б здогадався, але числове значення потоку туристів до Кам’янця визначають за кількістю проданих вхідних квитків до Кам’янець-Подільського держа́авного історичного музею-заповідника.

Альона Леонідівна на зустрічі також згадувала про те, що на днях, у Києві, відбулася презентація туристичного Кам’янця-Подільського на міжнародній арені. Досягненням заходу є той факт, що представники туризму з Туреччини неабияк зацікавилися співпрацею в туристичній галузі із нашим містом.

Студенти дізналися, що місцеві програмісти створили інформаційний додаток для користувачів платформи IOS, що буде корисним як туристу, так і місцевому жителю.

Загалом, зустріч студентам сподобалася. Спілкування було жвавим та насиченим.

Денис Брилінський, студент 63Т групи
економічного факультету