“Ввімкни світло”. Віталій Воронецький. #студенти

“Ввімкни світло”. Віталій Воронецький. #студенти

“Студентський меридіан” розпочинає новий проект “Ввімкни світло”. Щотижня кореспонденти СМ  братимуть інтерв’ю в студентів, викладачів й випускників нашого вишу, тим самим “проливаючи світло” на людей, які мають безпосередній стосунок до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. 

Слідкуйте за оновленнями, та залишайте власні пропозиції й зауваження у коментарях

Віталій Воронецький – студент 3 курсу факультету фізичного виховання, з вересня 2016 року голова студентської ради факультету.

– Чим ти займався раніше, доки не став головою студентської ради факультету фізичного виховання, – з цього запитання ми і розпочали розмову з Віталієм

Ще до вступу до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, я 11 років активно займався пауeрліфтингом. У 2011 році взяв участь у  змаганнях на чемпіонаті Європи в Англії. Там я виборов золото. Мій тренер Вадим Воронецький підготував мене до змагань. Коли в нас в університеті проходили змагання з російського жиму, армліфтингу, я теж брав участь у них.

– Чому ти погодився бути головою студентської ради факультету фізичного виховання?

– Я сам для себе так  вирішив, бо хотів досягти того, що зробив для факультету  Микола Сергійович Солопчук. Він завжди прагнув, щоб наші студенти отримували найвищі нагороди. Вважаю, що в мене є такі риси характеру, як і в нього. Я завжди хотів , щоб саме наш факультет посідав призові місця на різних заходах. Для мене мій факультет – це така велика сім’я , яка має бути дружньою, організованою, культурною.

– У чому полягає специфіка твоєї громадської діяльності?

– Я як мінімум контролюю те, щоб студенти  ходили на заняття, щоб їх не відраховували з університету, щоб вони брали участь у різних заходах. Також особисто спілкуюся із студентами, які є моїми друзями і під час навчання, і в час дозвілля, адже моя основна мета – це вміти знайти спільну мову з кожним.

– Що ти вже зробив за 2 місяці, будучи головою студентської ради факультету фізичного виховання?

За 2 місяці для наших дівчат-черлідерів був наданий спортивний зал, у якому вони можуть тренуватися, також подав ідею, щоб запросити видатних спортсменів до нашого вишу, які б поділилися своїм досвідом із нашими студентами й викладачами. На тижні здорового способу життя брав участь у змаганнях. Довів, що кожен, навіть не видатний спортсмен, може посідати призові місця. Звісно, самому мені б нічого не вдалося. Я дуже вдячний людям, які мене підтримують, зокрема це викладачі факультету, які завжди знаходять для мене правильне слово, корисну пораду. Зізнаюся, що всі мої здобутки не відбулися б без допомоги Мазура Валерія Анатолійовича (заступника з виховної роботи), який завжди поруч у складній ситуації.

– А як щодо планів на майбутнє?

Студенти хочуть учитися й відпочивати. Я всіляко заохочую їх до навчання, не забуваю й про відпочинок. Незабаром відбудеться конкурс «Містер факультету». Думаю, що факультет фізичного виховання має найбільші шанси отримати перемогу! Звісно, планую активізувати свою діяльність і виправдати надії всіх тих, хто мені довірив цю посаду. Щиро надіюся, що саме наш факультет посідатиме призові місця, отримуватиме нагороди та долучатиметься до всіх заходів, які проводитимуться в К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Юлія Бараболя