Публічні онлайн-консультації

Публічні онлайн-консультації

10 грудня відбулися публічні консультації щодо розробки закону «Про політичні партії» в Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій та Полтавській областях. Організувала цей захід робоча група Верховної Ради України з розробки закону про політичні партії в партнерстві з Всеукраїнською ініціативою «Активна Громада» і Центром політико-правових реформ за сприяння Національного демократичного інституту та завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета онлайн-консультацій – формування простору для обміну ідеями між представниками політичних партій, громадських організацій та наукової спільноти щодо розробки нової редакції закону про політичні партії. Це сприятиме створенню в Україні підзвітних, інклюзивних та репрезентативних політичних інституцій.

Під час проведення публічних консультацій були розглянуті основні частини проєкту закону «Про політичні партії», а саме: питання ролі та статусу політичних партій, внутрішньопартійної демократії та фінансування діяльності політичних організацій. На заході передбачалося подати зміст законопроєкту, провести роботу в групах, презентувати результати та формулювання висновків.

До участі в публічних консультаціях долучилися представники академічної спільноти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: кандидат історичних наук, доцент Анатолій Глушковецький; кандидат політичних наук, доцент Ольга Віннічук; кандидат історичних наук, доцент Тетяна Ігнатьєва; студентка історичного факультету Анна Івончик.

Загалом публічні онлайн-консультації відбулися в теплій та дружній атмосфері, що посприяло ефективній співпраці учасників заходу та успішному формулюванню конструктивних рекомендацій щодо політичного майбутнього України.

Анна Івончик, магістрантра 2 курсу історичного факультету