Реалізація проєкту «Школа професійного розвитку»

Реалізація проєкту «Школа професійного розвитку»

З 30 листопада 2020 року в межах реалізації проєкту навчально-методичного центру забезпечення якості освіти “Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка» відбуваються зустрічі його спікерів з учасниками проєкту – науково-педагогічними працівниками кафедр К-ПНУ, котрі працюють на постійній основі та мають стаж роботи в ЗВО близько трьох років.

Під час першого заняття, на якому спікером був Геннадій Бесарабчук, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти, предметом обговорення були питання організації системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти (системи внутрішнього забезпечення якості) в К-ПНУ та міжнародного досвіду закладів вищої освіти на прикладі діяльності Університету Масарика (Брно, Чехія) та Університету імені Томаша Баті у Зліні (Чехія). Учасники проєкту долучилися до роботи онлайн-семінару в межах реалізації міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті». Геннадій Володимирович визначив базові компоненти, відповідно до яких здійснюється внутрішня оцінка вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти, озвучив віртуальній академічній спільноті нашого ЗВО поради колег з університету Томаса Баті (Чехія) та університету Томаса Масарика (Чехія) щодо розвитку денної та комбінованої форми навчання тощо.

Спікером другого заняття була Наталія Мазур, завідувач кафедри економіки підприємства, доктор економічних наук, професор, голова комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ, котра разом з учасниками проєкту обговорила основні питання, що стосувалися принципів  дотримання академічної доброчесності науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти в К-ПНУ, стану та механізмів їх реалізації.

Під час виступу Наталія Анатоліївна схарактеризувала надважливі складники чесності в інституційній практиці закладів вищої освіти, описала досвід реалізації політики академічної доброчесності в К-ПНУ, а також продемонструвала деякі аспекти інтерпретації академічної культури сучасного студента.

 Спікером заняття, що відбулося 10 грудня 2020 року, був Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштування випускників університету, доцент кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, кандидат історичних наук, доцент. На занятті обговорювалися питання щодо сприяння К-ПНУ імені Івана Огієнка у працевлаштуванні випускників спеціальностей вишу в сучасних умовах ринку праці та відповідно до вимог Міністерства освіти і науки України, а також організації ефективної взаємодії факультетів та роботодавців, оскільки сприяння працевлаштуванню випускників разом із професійною орієнтацією є важливою складовою роботи університету, бо завдяки цьому багато студентів знаходять перше робоче місце.

В університеті активно проводиться робота зі студентами та випускниками, що спрямована на створення необхідних умов для ефективної реалізації  права на працю та забезпечення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Наступна зустріч учасників проєкту відбудеться 16 грудня 2020 року.

Продовжуймо й надалі реалізовувати систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти.

Навчально-методичний цент забезпечення якості освіти