“Увімкни світло”. Теджіндер Каур. #студенти

“Увімкни світло”. Теджіндер Каур. #студенти

Молода, красива та перспективна Теджіндер Каур, котра володіє п’ятьма мовами, приїхала до України з Індії (штат Пенджаб), щоб опанувати українську мову та віднайти нових друзів. Для навчання Теджіндер обрала Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, у якому зараз навчається на підготовчому відділенні для іноземних громадян та осіб без громадянства. 

Чому для вивчення іноземної мови Ви обрали саме українську мову та Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка?

Я дуже довго шукала в Інтернеті інформацію про країни та університети куди б я могла поїхати на навчання. Однією з причин, чому я обрала Україну та власне вивчення української мови – це якість освіти, яку надають заклади вищої освіти України. Тому я твердо вирішила, що буду вивчати саме українську мову.

Крім того, у Києві я маю друга, який дав мені слушну пораду: їдь навчатися до України, а саме до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. А ще одна з причин, чому я обрала саме К-ПНУ – це вартість навчання, адже в інших університетах вона значно вища, а у вас висока якість освіти і ціна доступна для пересічного іноземця.

Розкажіть, де ви раніше навчалися?

До березня 2019 року я навчалася в Сінгапурі, закінчила там навчання, а потім упродовж шести місяців проходила там стажування.

Нам відомо, що ви знаєте 5 мов, які саме?

Так, водолію п’ятьма мовами: англійською, панджабі, гуджараті, хінді, китайською. Переконана, що шостою мовою буде українська. Тут, в Україні, я розмовляю англійською, а на півдні Індії розмовляю мовою гуджараті. Не всіма мовами розмовляю вільно, проте писати можу всіма п’ятьма мовами.

Чим запам’ятався вам перший день навчання в нашому університеті? Чи хвилювалися перед зустріччю з нашими студентами, викладачами?

Звичайно, що так! Я дуже хвилювалася, але ця тривожність була приємною. Спершу мені було важко адаптуватися до нової культури, середовища, мови, але я швидко пристосувалася.

Упродовж уже кількох місяців Ви – слухач підготовчого відділення. Скажіть, будь ласка, які Ваші враження від навчання та від університету Огієнка загалом? 

Усе в університеті дуже подобається. До мене тут гарно ставляться, так, наче ми одна сім’я. Подобаються викладачі, співробітники вишу, усі дуже привітні. Дають багато завдань, але я розумію, що це для того, аби я доклала максимум зусиль і часу для вивчення української мови.

Як любите проводите свій вільний час?

Я дуже люблю гуляти, пізнавати щось нове. Мені подобається спілкуватися з новими людьми. У перші дні навчання я познайомилася і подружилася зі студентками педагогічного факультету, мені дуже подобається з ними спілкуватися.

Чи сподобалося вам наше місто, культура, традиції?

Кам’янець-Подільський – дуже гарне місто. Мене приваблює велика кількість парків. Також подобається погода, тому що в Індії немає снігу. Я насолоджуюся цією порою року.

Чи хотіли б проживати в Україні?

Не можу відповісти одразу. Це питання часу, поки що хочу вивчити українську мову. Планую продовжити навчання в Україні. Потім, можливо, відвідаю й інші країни.

Як вам дається вивчення української мови? Важко чи легко?

Не зовсім легко, але я швидко вчусь, оскільки мої викладачі спілкуються зі мною на заняттях українською, тому я намагаюсь усе запам’ятати і занотувати. Я початківець, і звісно для мене це нове випробування, яке, я переконана, пройду успішно. Я вже знаю багато українських слів, тому  комунікацію налагоджуємо добре.

Скажіть, де плануєте реалізовувати набуті знання після завершення курсу української мови?

Буду ділитися знаннями з української мови зі своєю сім’єю, буду навчати родичів, адже українська мова гарна та милозвучна.

Чи плануєте вивчати ще якісь мови?

Якщо буду подорожувати, то хотіла б вивчити французьку та іспанську.

Що б ви побажали студентам і викладачам нашого університету?

Бажаю бути здоровими, щасливими і завжди посміхатися. Університету бажаю, щоб тут навчалося якомога більше іноземних студентів, які б теж вивчали українську мову, культуру, традиції. Процвітання університету Огієнка!

Спілкувалися: Оксана Фаріон, провідний фахівець пресцентру

Людмила Коновальчук, провідний фахівець по роботі

з іноземними студентами відділу міжнародних зв’язків